bugün

semavi dinlerin dünya ya kötülük salması

üç dinin dünya tarhinde insanları yozlaştırma ve gaddarlaştırmasıdır. bakın burda ayrım yapmıyorum çünkü üçünün getirdiği felaketlerde birbirinden beter. tabi bu hususta birinciliğe hristiyanlık daha yakın. haçlı seferleri sırasında zavallı masum müslüman halkın din kisvesi altında öldürülmesi, orta çağda pagan inanışına sahip insanların diri diri yakılması, coğrafi keşiflerde yerli halkın sömürülmesi. bu liste uzar gider. gaddarlık konusunda hristiyanlık diğer ikisine göre bir adım önde gibi.

gelelim islamiyete. cihad adı altında eski inanışlara sahip insanların öldürülmesi, islam ve cihad adı altında diğer inanışlara sahip insanların yok edilmesi vs...

yahudilikte ise durum biraz farklı. yahudiler dinlerinin sadece kendilerine gönderildiğini düşündüğü için böyle saçma sapan dini yayma uğruna yapılan gaddarlıklar nispeten diğer ikisine göre biraz daha az. ancak onlarında şu an filistinleri üstü kapalı biçimde din adı altında katlettikleri gerçeğini değiştirmiyor.

temelde üç dininde tanrısı aynı olmasına rağmen birbirlerini yok saymları (genel olarak hristiyanlıkla yahudilik) ve din adı altında birbirlerini öldürmeleri akıllara zarar bir durum. biri de çıkıp demiyorki ''aga üçünüzde aynı şeye inanıyonuz nedir bu öfke''.

oysaki eski tanırlar döneminde böyle değildi. insanoğlu sanat ve bilimin ışığında aydınlanır. mutlu mesut yaşardı insanoğlu. en azından savaşlar din adına olmazdı. ne zamanki yehova denen varlık (alahın yahudilikteki ismidir ilk olarak tevrat indiği için onu yazdım) ilk kitabını indirdi dünyada bir kaos dönemi hüküm sürmeye başladı.