bugün

tavla vs satranç

satranç da tavla da zeka oyunudurlar. yalnız satranç oynanması çok daha güç bir oyundur. oturup ciddi ciddi eğitimini almak gerekir. tavla tecrübeyle öğrenilir, satranç opsiyon çokluğundan dolayı pek öyle tecrübeyle öğrenilecek bir oyun değildir.

herkes tavla oynayabilir, herkes satranç da oynayabilir, ama herkes çok iyi bir satranç oyuncusu olamaz. biz yıllardır satranç oynayan oyuncular olarak büyük ustaların oyunlarını oynadığımız zaman, yapılan bir sürü soyut hamleyi genellikle anlamayız. ancak çok iyi analiz edilince anlaşılabilen oldukça soyut hamleler yapılabilir satrançta.

ama tavla da çok güzel bir oyundur. satranç o kadar şansa bağımlı bir oyun olmadığından yenilince tavladaki gibi şansına küfredemezsin. o yüzden çok kötü koyar adama.

çok şanslı bir oyuncu en ustaca tavlacıyı pulları oynatmayı biraz biliyorsa yenebilir. bu, satrançta mümkün değildir. çok iyi bir oyuncuya karşı satrançta kazanman mümkün değildir. karpov moda´da 33 satrançcıya karşı oynamıştı aynı anda. hepsini de kazanmıştı.
güncel Önemli Başlıklar