bugün

günümüz aşkları

günümüz aşkları... ne kadar da çok seviyoruz bu lafı kullanmayı. sanki geçmişin aşkları farklıymış gibi. günümüz aşkları şöyledir yok efendim böyledir.

soyut bir kavram olan aşkı, insanların somut yollarla ifade etmesini aşkın kendisine mal ediyorlar. yani insanların duygularını değil duygularını göstermek için yaptıklarını aşktan sayıyorlar.

'eskiden' lafı vardır bir de. günümüz aşklarına olan öfkelerini dile getirirlerken peşine yapıştırıverdikleri. eskiden böyle değilmiş. yok ya. sen şimdi sırf uzaktan görebildiğin için, yanına sokulamadığın için daha mı çok aşıktın sevgiline? ya da şimdiki gençler her an görüşebiliyorlar diye daha mı az aşıklar sevdiklerine? değil ama gel de anlat bunu! tutturmuşlar bir kere.

aslında bu bir tutam kıskanmayla yoğurulmuş özlemin dışa vurumu. çocukluğa dönmek arzularını böyle ifade ediyorlar. yoksa kim böyle komik bir şeye körü körüne bağlanıp onu savunabilir ki?

değişenin duygular olmadığını ne yazık ki farkedemiyorlar. orta çağda yaşanmış bir aşkla günümüzde yaşanan aşk arasında sadece ifade ediliş yönü bakımından fark vardır. amaç aynıdır. karşındakini edebildiğin kadar mutlu etmek...