bugün

hepimiz ermeniyiz

ah be faşolar, size şu sloganı anlatmayı gerçekten başarmak için kafadaki saçların en azından yarı yarıya yolunması şart be!
biz türk'üz, biyolojik olarak türk doğduk, türk öleceğiz. kendini soyumuzun sopumuzun avukatı olarak ilan etmekten bir vazgeçin.

biz haksızlığıa uğramış bir halkın yiğit temsilcisinin katline karşı duyduğumuz öfkeyi bu sloganla, katillerinin ve onun sizin gibi yanıNDA DURAN destekçilerinin suratına haykırmak istedik. cenazeden bu yana 5 yıldır siz faşistlerde görülen bu "kaldıramama" haline bakıldığında, sloganın başarıya ulaştığını da görüyoruz.

türkiye'de doğmuş, kökleri bu ülkede olan bir ermeni aydınımız bir kaç faşist tetikçi tutularak öldürtüldü. cinayetten sonra ülkemiz solu ne yapmalıydı? sol, yalnız dünyanın lanetlileri olan işçi ve emekçi sınıfların kurtuluşu için mücadele etmiyor. sol aynı zamanda, ezilen, varlığı, kimliği yok sayılan, hatta adı ülkemiz örneğinde olduğu gibi hakaret gibi görülen ulusların özgürlüğü ve eşitliği için de mücadele ediyor. öyleyse ülkemizin bu ulusal sömürüden en çok etkilenmiş azınlıklarından biri olarak ermenilere de hele ki hrant gibi bir aydının katlinden sonra elbette sahip çıkacaktı sol ve ilerici kamuoyu.

azerbaycan örneği falan verilip duruluyor. ermenilerin yaptığı katliamlardan sözedilip duruluyor. bunların suçlusu hrant mı? türkiye'deki ermeni kökenli vatandaşlar mı?

ermenistan topraklarında ya da sınırlarında ermeni milliyetçilerinin, ermeni devletinin yaptığı katliamların hesabını ülkemizdeki ermenilerden nasıl sorabiliriz?

bir ermenistan vatandaşı türk gazeteci, ermenistan'da bir ermeni faşisti tarafından öldürülse, ermeniler "hepimiz türk'üz!" diyerek yollara dökülür mü her yıl? bilmiyoruz. belki de dökülenleri öldürürler. peki orada öyle olacak diye biz de onlar gibi mi olalım? kötü örneği iyi gibi alıp bizim de böyle davranmamızı istiyorsunuz. bunu yapmak için yine "kötü" olmak, örneğin yani ülkemizde türk'ten başkasına tahammül edemeyen bir milliyetçi faşist olmak gerekiyor.
kusura bakmayın olamayız, bu saatten sonra hele.
solun ve solcuların işi ne ermenliğin ne de türklüğün yüceltilmesi için mücadele vermektir.
sol, insanlığın bayrağını yükseltmek için, halkların eşitliği ve kardeşliğini insanlığa kazandırmak için, bunun olmaması için var gücüyle halkları bölüp parçalamaya uğraşan emperyalizmi ve onun ideoloisi olan kapitalizmi yeryüzünden silmek için mücadele veriyor.

bu sizin çok canınızı sıksa da!