bugün

kuran hadis celiskileri

ortada olmayan çelişkidir.

birincisi: allah kuran da rasulunün tavsiye ettiklerini yapmamızı, men ettiklerinden kaçınmamızı emreder. bu durumda peygamberin sözleri de müslümanlar için bir emir gibidir.

ikincisi: hadislerin de tıpkı ayetler gibi tarihi açıklamaları vardır. öyle her hadisi tek bir cümle okumakla ne demek istediğini anlayamazsınız. islam tarihi bilenler bütün hadislerin tarihsel açıklaması olduğunu bilirler.

ama tabi ki aynı şeyi kuran a da yaptılar. bir ayetin içinden bir cümle çıkardılar. namaz kılmayın mesela. orda içkiliyken deniyor, ama insanlar sadece namaz kılmayın kısmını alıyor. allah böyle dedi diyor. şimdi aynı çamur hadislere atılmaya çalışılıyor. aynı yahudiler gibi davranıyor insanlar. bilirsiniz ki yahudilik bir karakterdir din değil. allah yahudilerle arkadaşlık kurmayı müslümanlara yasaklamış çünkü yahudiler lafları evirir çevirirler. bu da aynı şekilde tarihi bir olayda görülür. o olaydan sonra da onlarla dostluk kurulmaması yönünde ayet gelir. ama bütün bu çabalar her zamanki gibi sonuçsuz kalacaktır. islam yok edilemez..