bugün

allah olmak zorunda

başlığın altında ateist ve deistleri tüm ihtişamıyla görmek ne hoş.

bu sefer ateistleri bir kenara bırakıp, deistlere iki kelam edeceğim. kardeşim sen neyi savunuyorsun? bir tanrının olduğunu ve bunun (güya) kenara çekildiğini söylemiyor musun bana? bakma suratıma boş boş, söylemiyor musun? o zaman var da olabilir, yok da olabilir maydonoza çikolata demek kadar saçma değil mi lan senin felsefende? hı? cevap versene?

dinler yalanmış... birini engizisyon uydurmuş diğerini araplar diğerini siyonistler. oh ne ala memleket.
lan senin dünyanda doğru olan ne bana söylesene. geçmiş karşıma boş boş doğuştan gelen ahlak mavalı okuyorsun. neye dayandırıyorsun doğuştan gelen ahlak ı. Allah senin arap uydurması dediğin dinde her insan islam fıtratı üzre yaratılır diyor peki sen neye dayandırıyorsun bunu. islam inancına göre her insanın güzel bir ahlak üzerine yaratılışının temeli var sende ne var? okuyup deistlik öğrendiğin blog sitelerinde yok değil mi bunlar? etrafına bir bak lan adamlar 10 yaşında cinayet işleyip, alkole, uyuşturucuya vuruyor kendini? niye ? adam ruhunu koruyacak, o senin dediğin doğuştan ahlakı koruyacak bir çeperden haberdar olamamış ne yazık ki... inanan adam her daim koruyabilir mi? belki de koruyamaz ama bunun mücadelesini verir o insan.

seni bu mücadeleye itecek güç ne olacak? vicdan mı? beslemessen ne olacak o vicdanı lan. karbonfiber mi o yıllar geçse de aynı kalacak. pörsümeyecek mi? kadın, para, makam, rüşvet, alkol pörsütmeyecek mi bunlar vicdanını, doğuştan gelen mükemmel ahlakını?

din sana göre engisizyondan, arap ırkından ibaret. o zaman senin ne dinler tarihinden haberin var, ne de dinlerden. en basitinden(!) engisizyonu bile bütün bir hristiyanlık tarihine mal ediyorsan seninle konuşmanın bir manası yok.

herhalde roma, hz. isa yı çarmıha gererken doğuştan gelen ahlakından güç alıyordu.