bugün

the elder scrolls v skyrim

Daha evvelki yazımdan bu yana hayli gelişti karakterim fakat bir noktaya takıldım, frp aleminin en kudretli karakterlerinden, hatta en kudretli karakteri olan ejderha bu oyunda pek bir güçsüz.

Bir troll saldırsa rahatlıkla bir ejderhayı keser(ki böyle olaylar oluyor mesela biryerde "stormcloack" muhafızlarının koruduğu bir köye saldırdım ve 5-6 muhafız saldırdı bendenize, akarsuya kaçıp karşılıklı oklaştık ve bu sırada orda daha evvel kesmeye çalışıp kesemediğim bir troll muhafızlara saldırdı ve muhafızlardan üç tanesi öldükten sonra kestiler troll'ü, bende troll'e ok atmaktaydım o sırada onuda belirteyim. frost troller daha bir bela bu arada, yani demek istediğim böyle olaylar oluyor ve belki bir oyuncunun başına gelmiştir bir troll'ün ejderhaya saldırıp kesmesi, biryerde okumuştum bir oyuncu ejderhayla savaşırken, ordan geçen mamut ejderhaya saldırıp kesmiş ki bu hiç şaşılacak birşey değil skyrim için, ama tabiki frp güç dengeleri bakımından bir taraflarımla güleceğim bir güç dengesizliği.)

toplamda beş tane ejderha kestim ve iki çeşitti bunlar, yahu burnumun dibine konup bana ısırık attı ve karakterim sanki ejderha değilde arı sokmuş gibi "ouch" demekle yetindi, bununla doğru orantılı olarakta health muazzam derecede az düştü.

bir ejderhayı melee olarak kesmeyede karşıyım, ve bu gülünecek birşey. ok atarak büyü yaparak tamamda bir kılıçla kesmen çok yüksek levellarda ve epic kılıç ve baltalarla mümkün olmalı.

zaten oyun size üçüncü levelda kestiriyor ejderhayı (tamam gurup halinde kesiyorsunuz ama yinede bu kadar düşük levelda ejderha savaşını yaptırmakla hayal kırıklığına uğratıyor oyuncuları ki benim gibi düşünen çok oyuncu var) burda zaten şevk'im kırıldı bir miktar.

herneyse demem o ki yarasa öldürmüyoruz hocam ejderha kesiyoruz ve 30-40 bilemedin 50 saniyede kesiyosun.

beşinci levelda tek başına ejderha kes dandik bir yayla, hatta kılıç salla yanına gelen ejderhaya, yahu o ejderha o kılıcı alır töbe estağfurullah neyse.

oyuna aşık oldum, muhteşem bir oyun evvelki yazımda yazdığım gibi ama bu skyrim'deki ejderha sorunsalı biraz sinir bozucu, bazı oyuncular "sen ilerki levellarda çıkan üst düzey ejderhaları görde konuş" diyebilirler (ki başka sitelerde benim gibi bu dertten yakınan oyunculara böyle demiş ileri level'lardaki oyuncular.) fakat yinede saçma, bu kadar kolay ölmemeli/olmamalı.