bugün

van depremi tektonik bir saldırı olabilir

tv'de nikola tesla belgeseli izleyen ergenin; "ben her gerçeği görebilen ermiş bir canlıyam" edalarında dolaşmasına sebep vermiş teoridir.

ulan her gördüğünüz saçma komploya atlamayın. saksı değil o, boynunuzun üzerindeki şey!

tesla; çağın da vinci'siydi. bir "pratisyen" olmanın ötesinde bir "teorisyendi". bazı teorileri pratiğe döküldü, bazıları teori olarak kaldı. tesla'nın "zamanda yolculuk" üzerine de teorileri var. şimdi çıkıp salak salak "komşum gelecekten gelmiş oğlum. öyle dedi. ben ona inanıyorum. tabi tesla diye bir isim duymadınız, hayatını incelemediniz. ben çok inceledim oğlum. ben biliyom. ben gerçekleri görüyorum." diye ortalıkta mal mal dolaşırdınız kesin aq.

tesla'nın hayatını incelemiş de, herkes g.tünü sıkıp da inceleseymiş. he aq. tv'de bi tesla belgeseline denk geldin, açtın internetten iki tesla yazısı okudun; fiziği, elektriği, frekansları falan yalayıp yuttun aq.

haarp, bir iklim araştırma programı. abd, bu programın sonucunda "başarılı" bir silah elde etseydi, siz komplo şapşalları endişelenmeyin, bunu 500 sefer dünyaya duyurmuştu. hatta bir bahane bulup, uygulayarak gösterip "şovunu" yapmıştı. çünkü deprem gibi bir silah sahibi olmak "caydırıcılık" açısından önemlidir. deprem silahını geliştirmiş de abd; niye siz komplo teorisyenlerinden saklıyor? "diğer ülkeler birleşip benim ağzımı burnumu kırar." diye mi? atom bombasında öyle mi olmuştu? bu abd ki; hiç geliştirmediği silahları bile millete "geliştirdim" diye pazarlayıp durdu. salak salak gözünüzde büyütüp durmayın şunları. yok syborg yapmışlar da, yok kocaayak g.tüyle köy yıkıyormuş. anlamlandıramadığınız, anlayamadığınız her şeyin arkasında bir "gizli güç" arama sevdasından vazgeçin artık. abd'nin gizli silahları falan yok. ortaçağ'da yaşamıyoruz. artık devletler; olan silahlarını gizlemiyorlar. tam aksine olmayan silahlara sahipmiş gibi yapıp bundan prestij, marka değeri ve caydırıcılık elde etmeye çalışıyorlar.

abd deprem silahı diye bir kararlı silahı geliştirecek ne birikime ne de paraya sahip... geliştirse bile bunu gizlemez. ikide bir ota b.ka böylesine maliyetli bir şeyi harcamaz. bunu başardığı gün; bütün medya kuruluşlarında "abd'nin süper silahı. ortalığın a.mına koydular. s.kip dağıttılar." diye haberler görürüz. "maykıl kanka aklıma ne geldi? ulan şu japonlara bir tsunami göndereyim de, sürünsün ibneler. biz de biraz güleriz." diye deprem silahı kullanılmaz. "küresel ekonomi" diye bir olgu var. tokyo'da yıkılan deprem; döner coca cola'yı, general motors'u vurur. cc ile gm de abd hükümetinin anasını s.ker... aq tesla milyonlarca watt'lık elektrikle oynamış, hayatını izlemişsiniz, hala 12 watt'lık beyninizi düzgün çalıştıramıyorsunuz lan! sürekli kaçırıyor...

günümüz dünyasında atom bombasından, hidrojen bombasından, deprem bombasından çok daha etkili bir silah var. psikolojik bomba. at ortaya. ez dünyayı. bitti...