bugün

20 ekim 2011 dinamo kiev beşiktaş maçı

Tanım I : Son saniye golü ile beşiktaşımın mağlubiyeti ile sonuçlanan maçtır.
Tanım II : Son saniye golü gelmeseydi de, ezik oyundan dolayı beşiktaşımın tüm taraftarının kendilerini mağlup hissedecekleri maçtır.

beşiktaş taraftarı "yıllarca iyi oynadık yenildik, bu seferde ezik oynasaydık da puan alsaydık" demez, diyemez. çünkü beşiktaş taraftarı sevgisini aşkını tabelaya bağlamaz. hatta tabelayı görmez. Koy sahaya yüreğini, istersen 4 ye, 5 ye, 8 ye. ama koy yüreğini o sahaya.

Sonuç I : carvalhal ile olmaz. tabi ki ona kızmıyorum. sorumlusu onu getirenlerdir.
Sonuç II : demirören kimseyi yanıltmadı. bir sene aradan sonra boktan yabancı transfer politikasına geri dönmüştür.

carvalhal için ayrı bir paragraf açmak istiyorum;
stoke city maçında uzun, ağır ve hantal futbolcular ile kurulu rakibin göbeğine vücudunu iyi kullanan, top saklamayı bilen ama top sürme veya boşluklara kaçma özelliği olmayan edu'yu koyup, hızlı, seri holosoyu son 10 dakikaya kadar yanında oturttun.
hemen ardından ligde puanı olmayan, moral olarak bitkin ve en önemli futbolcusu olan olcandan yoksun gaziantep'e, öncelikle gol yememeyi düşüneceklerini bu yüzden kapanacaklarını düşünemeyip, kapalı rakibin ortasına geniş alanlarda oynayan holoskoyu tek başına bıraktın. hatta lig sonuncusu takıma karşı iki forvetle çıkma cesaretini bile gösteremedin.

hepsini geçtim, bu sene bir maçında bile karekterli bir takım izletemedin.

öyleyse git.