bugün

ilk kez evleneceklere tavsiyeler

Efendim evliliğin beş yılını geride bırakmış bir insan evladı olarak, evlilik güzeldir evliliği zamanla sıradanlaştıran ve sıkıcı hale getiren kişilerdir, evlilik sevgi ve saygıdır demek yetmez bence evliliğin en büyük anlam karşılığı özveridir. Eşler evlilikleri boyunca sevmekte, saygı ve özen göstermekte, incelikleri kaybetmemek konusunda tamamen eşit özveride bulunduğu sürece sonuç çok iyi olur. Ama dediğim gibi terazinin kefeleri eşit ağırlıkta olduğu sürece, çünkü o denge bir tarafa daha fazla yük bindirince denge bozulur ve dolayısı ile büyü de bozulur.

Aileleriniz arasında yıkılmaz bir köprü olun ne ailenizi eşinize ezdirin ne de eşinizi ailenize, adaletli olun. insani de olsa bazı ihtiyaçlarınız mahremdir, flort ederken nasıl bunlara dikkat ediyorsanız evlendikten sonra da dikkat edin. Flort ederken kendinize gösterdiğiniz özeni evlendirdikten sonra da devam ettirin. Kişisel temizliğiniz flort ederkenden bile daha önemli artık ona göre davranın, suya-sabuna, epilasyon aletine, deodaranta, diş macunu ve diş fırçasına daha fazla dokunun.

Bir şeyin arkasında durduğunuzda gördüğünüzle yanında durduğunuzda göreceğiniz manzara bambaşkadır bunu unutmayın o nedenle Eşlerinize ben her zaman arkandayım demeyin, daima eşinizin yanıda olun ve bunu ona hissettirin. Dokunarak sevin, her kişinin içinde sevilme ve şevkat ihtiyacı vardır, bu otuzlu yaşlarında bir kadın olsa da birdoksan boyunda iri-yarı bir adam olsa da değişmez. Evlatlarınızı sevin ama onları size kazndıran eşlerinizi de unutmayın. Eşlerinize çok kızıp, gözlerinizin içinden ateşler, kulaklarınızdan buharlar çıktığında ağzınızı açmadan ya da harekete geçmeden önce içinizden ona kadar sayın, derin bir nefes alın ve bir an onun öldüğünü, artık hayatınızda olmadığını düşünün ve ondan sonra ne yapacaksanız yapın göreceksiniz ki daha ölçülü olacaksınız.

Bir konu kakında konuşurken ya da tartışırken muhakkak birbirinizin yüzüne bakın, söylenenler hoşunuza gitmese bile başınızı başka yöne çevirmeyin, çünkü böyle yaparsanız karşınızdakini sadece dinlemiş olursunuz anlamaya çalışmış olmazsınız. Dinlemekle anlamaya çalışmak arasında çok fark vardır unutmayın yeri geldiğinde özür dilerim, hatalıydım demeyi de bilin. Bilin ki bu insanı küçülten birşey değil eşinin gözünde bin kat daha yücelten ve karşısındaki kişiye kendini değerli hissettiren birşeydir.

Özel günlerinizi unutmayın, hiç bir eş kendisine hediye alınmadığına kızmaz, kızdığı sadece önemsenmemektir. Maddi durumunuz yoksa en azından bir küçük mesajla bu özel günü unutmadığınızı gösterin, hala önemli ve değerli olduğunu hissettirin.

Eşinizin yanındayken bir başka erkeğe/kadına bakmayın siz farketmediğini sanabilirsiniz ama inanın eşiniz dahil tüm insanlar bunu farkediyor ve dışarıdan gerçekten çok itici görünüyorsunuz. Eşlerinizi aldatmayın, unutmayın ki aldatan sadece kendini aldatır, başta çok cazip görünen bu fikir içinizde bir vicdan azabı, sırtınızda koca bir yük olarak mezara kadar kalır sizinle. Evliliği tüm karşılıklı eşit özveri göstererek yine de yıprattıysanız ki gerçekten bu dengeyi bozmadıysanız bunun olması çok zor birbirinizi maddi manevi mağdur etmeden evliliğinizi bitirin.

Yazacak öyle çok şey var ki aslında ama evlilik bu dipsiz kuyu ne kadar yazsan biraz eksik kalıyor sanki.. Son olarak yeni öğrendiğim bir sözü yazacağım, vicdanınız sizin kıblenizdir onu kaybetmeyin...