bugün

grand yazıcı marmaris palace

Asla gidilmemesi gereken marmaris - içmeler arası bir otel.

Uzun yazımı okumayacaklar için baştan görüşlerimin ana fikrini vereyim; "bu oteli kesinlikle tavsiye ETMiYORUM"... Otel yönetiminin küçük düşünürlüğüne ait bir örnek vermek istiyorum size; otelde içeceklerin neredeyse geneli plastik bardakla veriliyor. Bira, kola, kokteyl vb. gibi herşey dahile giren bir çok içeceğin plastik bardakla verilmesi yetmiyormuş gibi viski, tekila vb. gibi para vererek aldığınız içeceklerde plastik bardakla verilmektedir. Düşünebiliyor musunuz, viski ve tekila plastik bardakta, çok komik... Otelin yönetimine ait bir kişiye iletilen bu plastik bardak durumuna yapıalan eleştiriye yanıt "yılda kaç tane cam bardak kırıldığını biliyor musunuz?" cevabı olmuştur ki, yönetimin dar kafalığını ve haliyle otelin diğer konularında alacağınız hizmeti buradan tahmin edebilirsiniz.
Otel binasında deniz tarafı olarak rezervasyonunu yaptırdığımız odamıza girdiğimizde şok olmamamız elimizde değildi, çünkü 2. katta verilen odada deniz görmek için uzun boylu ya da sandalye üzerine çıkmamız gerekiyordu. ikinci günümüzde itiraz edince büyük bir ilgi ile hemen odamızı değiştirdiler, 4. kata çıkardılar. Genel taktik ne yazık ki bu, önce kötü odaya yerleştir, itiraz gelmez ise "oh ne ala", itiraz gelirse daha iyi bir odaya yerleştir, bu şekilde müşteriyi memnun etmiş ol. Her iki oda da ruh sıkıcı ve soğuktu, renkler mat, dizayn klasik ve eski. Sadece balkonda denize bakarsan biraz ferahlarsın ama otel yapı olarak V şeklinde olduğu için, içe yakın odalarda balkonda da nefes alamıyorsunuz. Kara tarafındaki odaları düşünemiyorum bile.
Servis diye bir şey yok. Her şeye kendiniz ulaşıyorsunuz, ancak bir kaç çalışan (Örneğin SAMET isimli personel gibi) kendi istekleri ile size servis yapıyor. Bir çok çalışan ise çok cıvık, alışmışlar turistlerin her halta gülmelerine, onların cıvıklıklarının hoşlarına gitmesine, size de öyle davranmaya çalışıyorlar. Cıvıklık yapacaklarına servis yapsalar daha iyi olur.
Yiyecekler kötü değil, çok iyi de değil. Çeşitlilik bulunduğum diğer oteller ile karşılaştırdığımda daha az. Buna rağmen çok rahatlıkla doyulur. içecekler ise sıradan. Bira garip bir şekilde tatsız, (Plastik Bardaktan da kaynaklanıyor olabilir, içim zevki yok), rakı alt sınıf bir rakı, votka ve cin altında altı. Kola, fanta vb. gibi içecekler normal. Meyve suyu içmeyin. Zaten bunlar dışında Her Şey dahile giren bir içecek yok, para vererek içtiklerinizde de iyi bir tat ve kaliye beklemeyin. Türk Kahvesi içmek için, türk kahvesinin verildiği yeri bulmanız gerekecek, her bar da nescafe ya da benzeri içecekler varken, çay ve türk kahvesinin sadece belirli barlarda olması da traji komiktir. Aslında türk turist istemediklerinin de bir göstergesidir.
Aktivite konusunda sadece bir aktivite var ki inanılmaz güzeldi; o da Grup Deha&Tuğba nın yaptığı canlı müzikti. inanılmaz güzel ve kaliteli müzik yapıyorlardı ki bu otelde olan tek güzelliklerdi. Buna rağmen, yani bu denli güzel ve kalite kişilerle müzik yaptırılıyorken, onlara verilen müzik tesisi ile canlı müzik yapılan mekana ne kulaklarınız ne gözleriniz inanamayacak. Çay bahçesinde müzik yaptırsanız inanın daha iyi olur. Otelin tek güzel yanına verilen önemsizlikte otel yönetiminin beceriksizliği ve dar görüşlülüğüdür. Deha&Tuğba grubundan duyduğumuz zevki diğer hiç bir aktivite de alamadık. Her gece yemek sonrası aynı müzik ve aynı figürler ile çocuklara yaptırılan aktiviteden çocuklar bile sıkıldı. Otelin cıvık animatörleri son derece rahatsız edici tavırları ile gereksizliğinde ötesindeler. Kısacası bu oteldeki tek güzel aktivite Grup Deha&Tuğba idi. Gerisi boş ve sinir bozucudur.

Otelin denizi çok kötü. iskele beton, deniz kara yosun dolu. Herkes kumsalı yok diyor evet kumaslı yok, dediğim gibi sadece betonu var, denizi de yok. Marmarisin neredeyse her yerinde inanılmas güzel deniz varken burada o yok. Deniz sevdalısıysanız bu otel size göre değil. E haliyle denizi kötü olduğu için, havuzlarda çok kalabalık ve kaçınılmaz son olarak havuzlarıda temiz değil.