elvis costello

müzik çevrelerinde, liverpool'un beatles'dan sonra çıkardığı en iyi müzik adamlarından biri ve bob dylan'dan sonra gelmiş en büyük şarkı yazarı olarak anılan ingiliz şarkıcı. asıl adı declan patrick macmanus'dur. 70'li yıllara kadar bilgisayar mühendisliği yapmıştır. karakteristik özelliği haline gelen gözlüklerini buna borçludur. 1976 yılında country folk grubu olan flip city'nin solisti olarak adını duyurmaya başlamıştır. 1977 yılında ilk albümünü çıkarmaya hazırlanırken yapımcısın isteğiyle elvis presley 'nin ön adı ile annesinin kızlık soyadını birleştirip elvis costello adını almıştır.
new wave ve reggea'yle başladığı kariyeri boyunca birçok unutulmaz şarkıya imza atmış, rock, pop, soul, caz gibi türleri, eşsiz vokali ve farklı müzik algısıyla birleştirmiştir. gözlükleri, aynı tarz takım elbiseleriyle görüntüsünü hep korumuştur.
2005 yılında 12.uluslararası istanbul jazz festivali dahilinde harbiye cemil topuzlu açık hava tiyatrosu'nda sahne almış ama bekleneni çok fazla verememekle kalmamış, bir charles aznavour şarkısı olan ancak gelmiş geçmiş en güzel yorumunun kendisine ait olduğu she şarkısı için, "para kazanmak amacıyla kaydedilmiş ucube bir şarkı" ifadesini kullanmıştır.
kendisi için anlamlı olmamasına rağmen she onun yorumuyla anlam kazanmaktadır. zira she; bir kadının gözlerine bakarak söylenebilecek en güzel şarkılardan biridir. i want you yorumu lezizdir.
5 aralik 2003 itibariyle diana kral ile evlenmiştir.
daha fazlası için; http://www.elviscostello.info/