bugün

komünizmle kandırılmış türkler

marks ın, lenin in, stalin in veya troçki nin adını dahi duymamış, deniz gezmiş, mahir çayan, ibrahim kaypakkaya gibi insanlara vatan haini, terörist diye yafta yapıştırıp ülkü ocağı na takılan, fakat ülkü ocağına gitme sebebi daha ziyade kavga için adam bulmak olan kenar mahalle serserilerinden daha bilinçli insanlardır komünistler. bu ülkede yaklaşık yüz yıldır süregelen bir komünist gelenek vardır. ancak komünizmin esas yükselişi türkiye de 1960' lı ve 1970' li yıllarda gerçekleşmiştir. her yükselişte de abd destekli sağ kesimin çeşitli saldırılarına maruz kalındı: sovyet uşağı, vatan haini, terörist. üstelik bunu diyenler de ağırlıklı olarak cia destekli komünizmle mücadele derneği, milli türk talebe birliği vb. örgütlenmelere mensup insanlardı. mesela amerikan 6. filosu nun türkiye ye gelmesi gündeme geldiği sırada buna en çok devrimciler karşı çıkarken sağcı- gerici basın buna karşı çıkan sol güçlere karşı adeta katliam çağrısı yapmışlardı. sonuç olarak 19 temmuz 1968 günü itü gümüşsuyu yurdu basılmış, itü öğrencisi 1944 doğumlu vedat demircioğlu camdan aşağı atılarak yaşamını yitirmişti. buna karşı deniz gezmiş önderliğindeki sol güçler yürüyüşe geçerek 6. filo erlerini denize dökmüşlerdi.

vedat demircioğlu nun katlinden sonra da devrimcilere yönelik faşist- polis- idare terörü sürdü. bu süreçte battal mehetoğlu, taylan özgür, ilker mansuroğlu, necmettin giritlioğlu nun da aralarında olduğu çok sayıda devrimci sağ güçler ve polis tarafından katledildi. 4 mart 1971 de deniz gezmiş lerin 4 abd li askeri kaçırmasının hemen ardından odtü ye yapılan operasyonda devletin ölüm mangaları adeta ölüm saçtı. jandarma ve polis in açtığı ateşe öğrencilerinde karşılık vermesiyle bir asker, bir işçi ile dev genç li erdal şener yaşamını yitirdi. abd li askerler ise 8 mart günü salınırken basına yaptıkları açıklamada hiçbir kötü muameleye maruz kalmadıklarını belirttiler.

günümüzde sağ kesim tarafından kahraman olarak gösterilen ve 1979 da öldürülen gazeteci ve kmd başkanı ilhan darendelioğlu da sol güçlere karşı gerçekleştirilen katliamlarda pay sahibi olan kişilerden birisiydi. kanlı pazar olayından iki gün önce mttb merkezinde gerici kitleye '' komünistler pazar günü miting yapacak. silahı olan silahıyla, olmayan baltasıyla gelsin'' diyerek katliam çağrıcılığı yapar.