bugün

askerlik anıları

daha askerlik yapmadım, ha askerlik yaşı geçeli çok oldu ama gideceğiz işte bir ara. geçen ay iş gereği 15 gün boyunca bir askeri birlikte bulunmak zorunda kaldım. erzurumlu bir askerin anlattığı olay aklımda kalmış aktarayım dedim. askere gidip geldikten sonra da kendi başımdan geçenleri yazacağım dersemde inanmayın yemin olsun bir kelime bile anlatmayacağım. bir çoğu sıkıcı geliyor bana bu anıulrın ama bu çocuk şiveli anlatınca hoşuma gitti dinledim.

bizim erzurumlu ankesörlü telefondan halasını arıyor. " bibi( doğuda hala ya ve teyzeye hitap şekli) bu numaradan beni geri ara " diyor. bizimki telefonun başında beklerken komutanı çağırıyor. " emredersiniz komutanım " diyerek uzaklaşırken yanında ki arkadaşına " halam arayacak bekle telin başında ben hemen geliyorum kapatmasın " diyor.

arakadaş çalan telefonu açıyor, " teyzecim faruk şimdi geliyor komutan çağırdı gazinoya kadar gitti. aa hatta bak koşarak geliyor bekle istersen 1 dk sonra burda olur. "

teyze beklemede kalıyor bizim erzurumlu telefonu eline alır almaz.

" babayın ağzına tüküreyim senin, poğ yiyenin uşağı biz burda kendimizi parçaliriğ sene para yollıyağ diye, sende paraları gazinolarda mı yiyisen gözün kör olmaya "

(bkz: er gazinosu)
güncel Önemli Başlıklar