bugün

sözlük yazarlarının tespitleri

Ölüm haberlerinin üstüne sözlükte konuyla ilgili aramalar yaptım. Sol taraftaki başlıklardan hangi içerikli başlıkların altına daha çok yazı girildiğine baktım. Bir kısmını da okudum. Gördüğüm şey; burada konuşanların insanların ölmesiyle çok fazla ilgilenmediği. Daha fazla insanın ölmemesi için ne yapılması gerektiğiyle ilgilenmediği. Büyük çoğunluk sadece karşı olduğu siyasi görüşe karşı kullanmış ölen insanların bedenlerini. Ve bence büyük çoğunluk içten içe bunu seyretmeyi seviyor. Sürekli birbirini öldürmekten hoşlanıyor. Mesleksiz bir toplumuz. Bu ülke insanlarına meslek kazandırmak için hiç bir uğraş vermemiş. Sadece ölmemiz ve öldürmemiz için bir uğraş vermiş. Ve bu mesleksiz toplum mesleğiyle bir değer katamadığı için sadece ölülerle övünebiliyor. Topraklar için dökülen kanlarla övünebiliyor. Kan dökülmesini hayata katılmış bir değer sanıyor. Oysa biz büyük bir iştahla savaşı seyrederken hayatlar yok oluyor. Daha doymadık. Dökülen kanlara daha doymadık. Ama bir gün doyduğumuzda arkaya dönüp baktığımızda bunca ölen insanın hesabını veremeyeceğiz. Sonraki kuşaklar bize neden bu kadar insan öldü dediğinde bir cevap veremeyeceğiz.
ve biz ölen bedenleri kendi hırslarımız için kullanmaktan vazgeçmedikçe, milyonlarca insana vicdanı kim,nasıl ve ne zaman unutturdu sorgulamadıktan sonra ölenler bitmeyecek.
Azıcık vicdan. Orada bizden çok uzaklarda ölenler insan. Annesi,babası,sevgilisi,karısı,çocuğu,arkadaşları,dostları,hayalleri olan insanlar ölenler. Bizim hırslarımızı tatmin eden eşyalar değil.