bugün

hüseyin nihal atsız

atsız atanın oğluna vasiyeti türk milletinin cumhuriyet dönemindeki nadir fikir adamlarından hüseyin nihal atsız’ın 4 mayıs 1941 yılında oğlu yağmur atsız’a hitaben yazdığı vasiyetnamede belirttiği türk milletinin kadim, yakın ve yarınki düşmanları bugüne kadar zaman zaman tartışılmıştır. kimileri dar görüşlülük demişler kimileri ırkçılık demişlerdir. ancak dünyadaki milletler mücadelesinde bir gerçek olan bu düşmanları göz ardı etmek ise iyi niyetlilikten öte saflık olur.

atsız’ın vasiyeti:

“ yağmur oğlum!
bugün tam bir buçuk yaşındasın. vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. sana bir resmimi yadigâr olarak bırakıyorum. öğütlerimi tut, iyi bir türk ol.

komünizm bize düşman bir meslektir. bunu iyi belle. yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. ruslar, çinliler, acemler, yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

bulgarlar, almanlar, i̇talyanlar, i̇ngilizler, fransızlar, araplar, sırplar, hırvatlar, i̇spanyollar, portekizliler, romenler yeni düşmanlarımızdır. japonlar, afganlılar ve amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. ermeniler, kürtler, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gürcüler, çeçenler içerideki düşmanlarımızdır. bu kadar düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı. tanrı yardımcın olsun"