bugün

berberin nasıl olsun abi sorusunu yanıtlayamamak

birçok erkeğin yıllardır muzdarip olduğu durumdur.
Keşke kadınlar kadar özgüvenimiz olsa bu konuda. Kuaförü 3-4 saat esir alırlar, her istediklerini yaptırırlar, bir de adamın emeklerine bok atarlar.
Aslında bu durum askeri içtimaya çıkar gibi her sabah okulda saç traşı kontrolü yapan eğitim sisteminden kaynaklanıyor sanırım. Çünkü "aman öğretmen kızmasın, dayak yemeyelim, favorimizden tutulup ayaklarımız yerden kesilmesin *" diye "öğrenci traşı" kavramı oluşmuştur berberlerde ve öğrencilerde. Sen o özgüveni kendinde hissedip berbere şöyle yapalım desen bile berber bildiğini okur, öğrenci traşıyla yollardı seni evine.

O pısırıklık biz erkekleri zamanla berber karşısında sessizliğe itti. Hiçbir zaman istediğimiz saçı yaptıramadık. Daha sonra değişik saç stillerine özendik. Üniversiteliydik artık. içtima filan yoktu. Ama bazen saçınızın yapısı gereği, bazen de berberin o saçı asla yapamayacağını düşündüğümüz için sessiz kaldık yine o koltukta.

Çok şükür ki; 3 numara traş olduğumuzda "ahahaha bitllenmiş bu çocuk, bit-li ço-cuk bit-li ço-cuk ahahaha" diye dalga geçilmeyen yıllarda yaşıyoruz da özgüvenimiz yerine geliyor. Evet artık konuşabiliyoruz o koltukta.

+ nasıl yapalım abi?
- Yanlar 2 numara, üstler 3,ense natural.
+ Bence de abi en güzeli!

Haydi hayırlı traşlar...