bugün

chp nin yemin etmeyecek olması

chp'nin kararına doğru da denemez, yanlış da denemez. doğru denemez, çünkü söz konusu vekillerin adaylık sürecinde seçilmeleri durumunda bunların olabileceği ihtimaller dahilindeydi, ve bu ihtimal gerçekleşmiş oldu. bu ihtimale karşı tedbir alacak pozisyona geçemedilerse bugün kimse kusura bakmasın ama yemin etmemek de nesi? chp'nin kararı yanlış da değildir, zira akp güdümündeki yargı kararlarının uygulanabilecek olması ve yüksek seçim kurulu üyelerinin objektif davranabilecek olabilmesi çok mümkün değildi. işine geldiğinde yargıya tüm ağırlığını koyan bir akp, elbette bu durumda çekimser tavır sergileyerek gerekli yerlere mesajını verecekti.

sonuç itibariyle, şu an yaşananlar esasen chp'nin seçim afallamasının bir sonucudur. sansasyonel aday çıkartmanın komplikasyonu değil bizzati malpraktisidir.

peki bu kimin işine yarar? bu ne akp'nin işine yarar, ne de chp'nin. bu ülkede kaos ortamı yaratıp belli amaçlar doğrultusunda ülke gündemini kriz ortamında istedikleri gibi şekillendirecek olan bdp'ye yarar. bundan nemalanmak isteyecek olan spekülatörlere yarar. ülkede ekonomik krizin tohumlarını atmaya çabalayan, ekonomide mikro travmalarla makro bir travma yaratmak isteyen tüm güruhun işine yarar.

biz de böyle oturur seyrederiz.
güncel Önemli Başlıklar