bugün

çerkes ırkçılığı

Türkleri soykırımcı olarak ilan ederek devam eden Irkçılıktır. Ermeni, rum deyince aklına her ne hikmetse soykırım geliverdi bir anda, Orhan Pamukyanın sözlerinden ilham alıp gaza gelip, korkmak kahraman ve asil Çerkez soyuna yakışmaz be gençler. Ermenilere soykırım yaptık mı da size yapacağız he? Tabi yaptığımızı düşünüyorsan size de soykırım yapacağımızı düşünürsün. Sonra da biz bu ülkeyi seviyoruz, odur budur. Ermeni meselesinde de gürcistan meselesinde de Türk Milleti aleyhine davran sonra sev. aferin.

bununla beraber pasif Rauf orbay ve birkaç subay üzerinden vatan üzerinde etnik kimlikleriyle hak iddia edip o vatanın kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Türklerindir" sözüne karşı çıkılmasıyla devam eden ırkçılıktır. Oğlum MUstafa Kemal'in yanında kimler vardı? Kazım Karabekir Çerkez değil mi o?, Hele hele Türk Milletinin Atatürkten sonra en fazla sevdiği asker olan Mareşal Fevzi Çakmak da çerkez değil mi?, ismet Paşa zaten baş Çerkez olsa gerek, mustafa kemal'in emrini yerine getiremediği için kafasına sıkan ve bu ülkenin kurtuluşunun simgesi Asil Albay reşat bey de çerkezdi değil mi?

Kuvva, Yunan sığınmacısı, kendini derebeyi sanan Çerkez Ethem, Halka zulmeden Çerkez ethem bir kuvva ama Yörük ali değil, yok o da çerkezdir zaten, siz olmasanız ne yapacaktık.

Ayrıca Rauf Orbay'a bile sorsan Türkiye'nin aleyhine olacağını bile bile abhazya'ya yerleşirmisin diye, ne diyorsun sen çocuk der! deli misin der! Ben Türk ordusunun subayıyım, diaspora değilim der. Bugünkü kafkaslı etnik yığınlar Subaylık ahlakına değil de olsa olsa Çerkez çavuşluk ahlakına sahip olduğundan Ethem gibi Türkiye rusyayla anlaşsın, diyebiliyor.

Bir toplumun ne kadar aşağı olduğu " Çanakkale'de öldün de ne oldu, istanbul'a yine girdiler" gibi tümcelerle anlaşılabilir.

Çanakkale'de öldüm de ne oldu harbi.ne olacak dünyanın en büyük donanmalarına, dünyanın en büyük çıkarmalarından birine geçit vermedik, adsız sansız da olsa kahramanlık nedir yeni nesillere gösterdik, onlar da adsız sansız kahramanlığa gerektiği zaman atılmayı öğrendiler. Bununla beraber "gız veriyok yav saraya" diye övünerek anlattığınız pazarladığınız kızların sarayı ne hale getirdiğini de görmüş olduk. üstüste birikerek aşağılık bir dağ haline gelen Ukraynalısı, Çerkezi, sırpı birbirinden garip milletlerin analık ettiği çocuklar, Devşirme sadrazamlar, devlet adamları sattı Türk Milletini, çanakkale'yi. biz ölürüz yine de sonucunda hiç olsa da " Çanakkale'de öldüm de ne oldu" demeyiz. işte bu yüzdendir ya Türkiye'yi Türklerin yapan bu kahramanlık düsturu.

Bununla beraber, Çerkezler Irkçılık yapmasın diyen yok, yapacaklar tabi ki, belirttiğim üzere mikro milliyetçilik bu gibi küçük etnik yığınların kanında var, sosyolojik bir gerçekliktir bu, önce sinsi sinsi beklerler, için için beklerler sonrasında da ortaya fırlayıverir. işte bu yüzden Türk Milleti içinde beslediği etnik yığınların her an ihanetine hazır olmalıdır ya.

Neyse ruslar git deyince giden, gel deyince gelenlerle bu kadar polemik sıkar.