bugün

din konusunda düşünmekten korkmak

din konusunda düşünmekten korkmak, düşünmekten geri durmak, düşünmeden yaşamak hatta düşüncesizce ve bilmeden konuşmak dinin vecibesi değil, her iman sahibinin kaçması/kaçınması gereken hal ve tutumlardır. bu yargıya varmak için insanın derin fıkıh bilgisinin bulunması gerekmez. bu konulardan kormayan ve bu konularda bilmeden konuşmak yerine bilgi sahibi olmak isteyen, iman yahut inkar sahibi her insanın kur-an ı kerim i biraz incelemesi yeterlidir. bu ufak incelemenin ardından, kur-an ı kerim deki pek çok ayeti kerime nin düşünmez misiniz?, akletmez misiniz?, ibret almaz mısınız?... şeklinde düşünmeye sevkedici ve düşündürücü sorularla bittiği görülecektir.

dünyanın hz. peygamber hürmetine yaratıldığı hususunda ise;

"Allah'ın ilk yarattığı şey benim nurumdur."*

"Bilindiği gibi vahdet birlik mânâsına geliyor, kesret ise çokluk. Çekirdekte vahdet vardır ve bu vahdetten kesret doğmuştur. Onlarca dal, yüzlerce meyve, binlerle yaprak kesreti ifade ederler ve bu kesret âlemi bir vahdetten doğar. Sonsuz yıldızların kaynaştığı sema, yine sonsuz canlıların oynaştığı yer yüzü, sayısını bilemediğimiz melekler âlemi ve daha nice varlıklar hep kesreti ifade ederler ve bunların tamamı âlem-i vahdetten, nur-u muhammedî'den doğmuşlardır."*

pek tabiidir ki yukarıda yazdıklarıma, inanç ve iman sahipleri katılacaktır. çünkü iman sahipleri için anlaşmazlıkların çözüm mecrası ayet ve hadislerdir. inkar edenler ayetleri ve hadisleri ispat olarak görmeyeceğinden, bu ve bunun gibi konular onlar için saçma sapan gelecektir. şunuda eklemek gerekir madem eleştirme cihetinde bulundunuz, bari az da olsa bilgi sahibi olsaydınız ne güzel olurdu..