bugün

mühendis olmak için sebepler

bir ton şey yazıp silmek.

Sonucunda da mal ve Türkiye şartlarının uşağı olmayı kabul etmektir.

Aksi takdirde mühendislik seçilecek iş değildir. En kral mühendisinden, en tabandaki seri üretime bağlamış ara eleman gibi davranan mühendisine kadar kafa sikilmesini istemek mantıklı değildir.

Yeni bir teknolojik gelişme olduğunda ele hevesle alınan akademik makalenin yarısından bir bok anlamamak ben neden mühendis oldum sorusunu sordurur adama.

Bununla beraber her daim insanın kendi kendini tatmin yoludur da mühendis olmak (mühendis olmak derken memleketimin de üniversitesi olan ondokuz mayıs üniversitesinden mezun mühendisten bahsetmiyorum elbette, ha kendini çok ama çok geliştirir bilemem, ben şahsen göremedim kendini geliştiren mühendisi).

onlarca insanın aynı yönden baktığı olaya ters yönden bakarsın ve doğrudur senin baktığın yön işte mühendis olmuşsundur, gururlanırsın. lakin ne kadar kendini tatmin edersen et mallıktır. işte bu yüzden gelişmiş ülkeler kendi çocuklarını mühendis yapmaz gelişmemiş ülkelerden mühendis ithal eder veya mühendislik okuyacak kişileri ithal ederler. Sonuçta belirli bir refah seviyesine erişmiş insan için mühendis olmak zeka hamallığından başka bir şey değildir.
güncel Önemli Başlıklar