kuran ı kerim

tartışılması saçma kitaptır. inanırsın, inanmazsın; beğenirsin, beğenmezsin; öğütlerinin bir kısmını yapar, bir kısmını yapmazsın; bazı şeyleri kendi yorumladığın şekilde uygularsın, uygulamazsın; eleştirirsin, eleştirmezsin... daha gider bu.

lakin, şu ya da bu şekilde birilerinin saçma bulduğu şeyler yüzünden onlara karşı küçük düşürücü, aşağılıyıcı konuşmak, bırak din kitabını, insanlığa aykırıdır.

tıpkı, birilerinin değer verdiği, kıymet gösterdiği şeylere karşı küçük düşürücü konuşmak gibi...

şahsen içki içen, bazen zina yapan ya da ne bileyim bi şeyler daha yapan bir insan olabilirim. lakin kuran' ın -bence- en önemli olan konularına sadığımdır. dürüstüm, kin tutmam, haram parada gözüm yoktur, başkalarının kötülüğünü istemem vs.

haa, şimdi bir çok öğütünü yerine getirdiğim halde yaptığım bazı şeyler yüzünden ya da kitaptaki bazı öğretileri kendimce öncelik sırasına koydum diye, bazı şeyler kendimce yorumladım diye dinsiz miyim? ya da bu hareketler nedeniyle kuran' a dil mi uzatıyorum? bence hayır.

zira kuran' a dil uzatsam da başkalarına -afedersiniz- bok yemek düşer. allah savunulmaya ihtiyaç duyar mı? kitap savunulmaya ihtiyaç duyar mı? bize göre gerekenlerin cezasını allah verir, onlara göre ortada bir tanrı olmadığı için biz salak konumuna düşeriz. haklı olan zaten kendi düşüncesi doğrultusunda selamete çıkar.

uzun lafın kısası, bu kitabı bazılarına karşı yüceltmek için kendilerini küçük düşürenler vardır. bırakın da herkes yücelteceğini, yereceğini kendi seçsin...

zira bu kitabın yüceltilmeye, hele ki saygısız ifadeler kullanılarak yüceltilmeye, kesinlikle ihtiyacı yoktur. kendinizce heyecanlar yaratmayın.

hz. muhammed' in (peşin not: burada bir dil uzatış yoktur peygambere) -çok afedersiniz- sıçmasını bile örnek alırsınız, bir de onun insanlara yaklaşımını, bilge hitaplarını örnek alsanız ya? herkes rahat etse ya...