bugün

11 mayıs 2011 beşiktaş ibb spor maçı

hadi bu final maçının sonucunu ibb lehine düşünelim; avrupa arenasında ilk eşleşme, atıyorum sporting lizbon takımı çıktı. ilk maç orda farzı misal. 40 bin kapasiteli stad hınca hınç dolu, tribünler şarkılar tezahüratlar yapıyor, netekim lizbon temsilcisi ibb'yi -yine sallıyorum- 2-0 yeniyor.

dönüyoruz türkiye ayağına. 2-0 kötü bir skor ama çevrilmeyecek kadar da kötü değil. taraftar baskısına ihtiyaç var. saat 20:00'ı gösteriyor. lizbon takımı olimpiyat stadına çıkıyor. bomboş. in cin top oynuyor koca stadda. sonrasında ister ibb yenip turu geçsin, isterse lizbon bi 2 tane daha gol atıp gitsin sorun değil. asıl mesele şu;

uefa demez mi bu nasıl takım diye? portekiz halkı demez mi bu türkler nasıl takım destekliyor diye? kol kırılır yen içinde kalır. biz biliyoruz ibb'nin taraftarı olmadığını ve her maça sanki seyircisiz maç cezası yemiş gibi oynadığını.. iç saha maçlarını yani.

diyeceğim o ki, avrupa vitrini için ibb bizi temsil edemeyecek. futbolundan şüphem yok. sadece taraftar kaygısı. bence beşiktaş yenmeli, gerekiyorsa yendirilmelidir.

not: bursasporluyum.
edit: vazgeçtim. lanet olsun bu sisteme de düzene de. artık uzaktan sevme kararı aldım. meydan sizin.