dalgalı saçlı erkeğin saçını uzatmaya başlaması

işkence dolu haftaları peşinen kabul etmektir. let the game begin!

dalgalı saçlar iki arada bir derede kalmış saç türüdür. ne düz, ne de kıvırcık. saçlar kısayken düz gibi görünür ama uzadıkça saç telleri dönmeye ve daha dağınık durmaya başlar. bir anlamda kabarır yani. bu da sürekli saçlarla ilgilenmeyi gerektirir. yani hiçbir şey yapılmasa bile en azından aynanın karşısına geçip 2-3 el hareketiyle düzeltilmelidir bu saçlar.

uzatma işinin en meşakkatli dönemi, ara dönemdir. saçların kısa halden, uzun hale geçiş aşaması yani. bu zaman diliminde saç, ömer çelakıl'ın kuaförünü kıskandıracak bir hal almış olur ki, insanı bazen hayattan soğutur. bu dönemde; fön çekeyim dersiniz, saçlar kısa olmadığı için tam şekil almaz. sabit durmazlar. dağınık bırakayım dersiniz, papaza dönersiniz. azıcık elimle uğraşayım da düzelsin dersiniz, iyice bok edersiniz. yani en boktan dönem bu ara dönemdir.

yukarda bahsedilen boktan durum atlatıldıktan sonra sıra saçların iyice kıvırcıklaşacağı döneme gelmiştir. artık gayet uzun olan saçlarınız bukle bukle olmakta ve halk arasında bonus diye tabir edilen şekli almaktadır. saçlar bir süre daha uzar ve daha sonra uzama durur. ''bi dakka lan ne durması'' dediğinizi duyar gibiyim. artık uzama durur ve büyüme evresi başlar. evet haftalar, aylar geçtikçe saçlarınız uzamayacak büyüyecektir. gittikçe hacim artacak yüzünüz kapanacaktır. ne kadar süreceği sizin 28 kilo taşşağınıza kalmış..

hayırlı tıraşlar.