bugün

yeni başlayanlar için fotoğraf çekme rehberi

Fotoğraf makinenizi aldınız, sağda solda makinenizle hava attınız, ama madem o kadar para verdim bari bu makineyi esas amacı için kullanayım,zaten karı kızda kaldıramadım diyorsanız. Size birkaç minik tavsiyem var.

Şimdi; fotoğraf sanatında ustalaştığını düşünerek acemi gördüklerini eleştirmek gücünü bünyesinde hissedenlerin estetik algılamanın tamamen bir kategori meselesi olduğunu unutmadan irdelemeleri yerinde olacak karelerdir, diye size tumturaklı cümleler kuracak kadar lümpenleşemediğim için size anlaşılır bir şekilde sizlere anlatmaya çalışacağım.

ilk olarak bilmeniz gereken en önemli şey o fotoğrafları çok mutlu mesut çekeceğinizi unutmayın. Hatta şunu gönül rahatlığı ile diyebilirim ki; o fotoğraflar çekerken en fazla zevk alacağınız fotoğraflardır.

ikinci olarak; ilk çekeceğiniz fotoğraflarda bütün terimsel ifadeleri unutun. Sizin için önemli olan fotoğrafı sizin beğenmeniz.

üçüncü olarak; çiçek böcek fotoğrafları çekin, ama unutmamanız gereken en önemli şey çiçek böcek fotoğrafı çekerken götünüze vereceğiniz açıdır. Ne kadar göt yukarı o kadar güzel çiçek fotoğrafı olduğunu unutmayın.

Dördüncü olarak size tavsiyem su damlası çekin, yağmur yağdıktan sonra dışarı çıkın, parkta bağda bahçede istediğiniz kadar domalıp damlacık fotoğrafı çekin.

Beşinci olarak; kül tablası çekin. Zaten bu kültablası olayı fotoğrafçılığa başlamada taö bir fenomendir. Şimdi benim gözlemlediğim; her genç bünye o makine ile oturduğu masada küllük varsa, yanına bir çakmak koyup sigaraya şekil verip onu çekmekte. çakmak olmadığı durumlarda şiddetle kibrit aranır bir de.

Unutmadan; fotoğraf siyah-beyaz çekilir ki o masanın örtü rengi ile kültablasının uyumsuz renkleri görülmesin. velhasıl bir çok amatör fotoğrafçı renklerle ilgili algıyı kültablası fotoğrafında oturtur.

Son olarak bu fotoğrafları kendinize saklayın sağda solda paylaşmayın, çünkü paylaşırsanız, ileride yeni fotoğrafçılarla dalga geçme şansınızı sıfıra indirirsiniz.