bugün

yeniçeri

ilk başlarda savaş esirlerinden kurulan, daha sonra ülkedeki gayr-i müslim tebaa'dan devşirilen askerlerden ,en sonunda da türk askerlerden oluşan osmanlıdaki bir askeri sınıftır.. kendi içinde birçok merhale geçirmiştir.zannedildiği gibi her zaman devşirmelerden oluşmuyordu!..
birçokları tarihimizin bu cefakâr askerlerini lanetle anmaktadır. fakat çok yanılmaktadırlar hemde çok.. niye bir asker "adalet isterüz" gerekçesiyle idareye başkaldırdı diye lanetlensinki.. hem yavuz sultan selim han'ı tahta geçirirken övüyoruzda, gencecik bir çocuğu tahtan indirince niye sövüyoruz... maksad aynı değil mi -devlete hizmet-!.. ayrıca yeniçeriler kendi istekleriyle değişmemişlerdir ki o devirdeki ortak aklın kararıyle değişmişlerdir..ve bu değişim bir bozulma olarak adlandırılamaz. her toplum az çok değişir!..(ki biz türkler çok fazla değişiriz)

hem ,bir asker olarak yeniçerileri lanetleyenler, türkiye cumhuriyetinde ihtilâller yapıp idareye başkaldıran askerleri de lanetlemelidirler... selim akıl bunu gerektirir!..

yeniçerileri, tarihimizin cefakâr ve vefakâr askerlerini rahmetle anıyorum... allah mekânlarını cennet eylesin!..