bugün

üniversiteye yeni başlayacaklara tavsiyeler

4 yıllık üniversite hayatımda yaşadığım şeyler itibariyle yardımcı olmaya çalışacağım;

-devlet yurdunda kalıyorsanız ve eğer rahatsanız, yok ben eve kız atacam, yurtta ders çalışılmıyo evde hayvan gibi ders çalışacam diye ailenize bahane üretip de eve çıkmayın. yurt ortamı güzeldir. *

-ingilizce hazırlık varsa mutlaka muaf olmaya bakın, ancak zorunluysa zevk almaya bakın ingilizceniz gelişir.

-her önünüze gelen adamla eve çıkmayın. evde sorumluluklarınızı bilin, kimseye kendinizi ezdirmeyin, temiz olmaya çalışın.* daha sonra başka bir eve taşınmak öyle kolay bir iş değildir.

-bölümünüzün zorluğuna göre ders çalışın, kolay bir bölümdeyseniz hayatınızı yaşayın, sınavlardan bikaç gün önce başlarsınız çalışmaya.

-okurken aynı zamanda kendinizi geliştirmeye bakın, yarışmalara falan girin, derece almaya çalışın, ne kadar belge var, sertifika var toplayın. ki diğerlerinden farkınız olsun.

-boş vakti olan bir adamsanız öğrencilikle yetinmeyin çalışın, bişeyler öğrenin. hem yeni ortamlara girersiniz hem de para kazanırsınız. hele bir de okuduğunuz bölümle ilgili bir işse bambaşka, işte ben böyle bir akşamda aşık olduuum...

edit: haa bir de, öyle çok muazzam bir bölümde okumuyorsanız öyle not ortalamasının falan bir önemi olmuyor. sınıfta bulunan ve resmen ortalamaya oynayan -kimseye kopya falan vermeyen- insanları facebook'unuza ekleyin, iş hayatına atıldığınızda kendinizi kıyaslıyorsunuz güzel oluyor.
güncel Önemli Başlıklar