bugün

insanlar ağızlarıyla içseydi içki yasağı olmazdı

şahsen içkinin olup olmaması bende bir eksiklik yaratmaz. kullanana saygı duyulacak bir durumda söz konusu değil. bence tek sorun yasakçı mantık, yasaklar her nedense daha çok tüketmeyi tetikliyor..

örneğin avrupanın birçok ülkesinde sigara on sekiz yaş altına kesinlikle satılmıyor. aksine yaşını doldurmuş fakat on sekiz göstermiyorsa satıcı kimlik sorma hakkına sahip. mevzu şu, yaşı tutmayanlar tekel ürünü satan dükkanların önünde bekleyip diğer müşterilerden sigara ve içki satın almaları için yalvarıyorlar. tabi bunun çok büyük cezaları var, satan ve satın alan için.
bu sebepten kaynaklı olduğunu düşünürsek, avrupanın bir çok kentinde sigara ve içki tüketme yaşı 13-14 olması normal gibi geliyor..

bizim ülkemizde ise, her yaştan çocuğu, bakkala veya tekel bayisine göndererek, o yaştaki çocukların sigaraya ve içkiye aşına olmaları sağlanmış oluyor. bu da kültür ve eğitim sorununu ortaya koyuyor. kısacası yasaklar daha çok arzulamasını sağlar diyorum ve aykırılık kat kat artar, gizliden satışlar, sahtekarlıklar alır başını gider, cezası olsa dahi, bu işi yapanlar mutlaka ankaradan bir dayı ya da ensesi kalın birini bulur kendine.

yasaklar para babaları için ne kadar istikrarlı olacak göreceğiz.
güncel Önemli Başlıklar