bugün

kurandaki tutarsızlıklar

baya cesur yazarların buluşudur.şahsen ahrette g.te girecek entrylerde top 3 e kesin girer. Allah kainatı yaratmış ama kuran daki bi kaç kelimeye mi hükmü geçememiş.yani kainatı nizama sokan böyle onları kendi yörüngelerinde hiçbiri birbirine çarpmadan fezaya yayan Allah kuran da tutarsızlık yapmış.
Allah allaaah hiç yapmazdı öyle şeyler ama dalgınmıydı acep?
-sübhanallah ibretlik bir paylaşım yapmışsın amma velakin şunu düşünememişsin,kur anda mesela kafirun un son ayeti vardır.
-Leküm diniküm veliyeddin.(senin dinin sana benim dinim banadır)
bu ayetin hükmü cihat ayetleriyle kaldırılmıştır;çünkü kafirler rahat durmamışlardır ve müslümanlar onlara zorlama yapmadığı halde onlarla savaşlara girmişlerdir.e müslümanlarında elinin armut toplamasını beklemek abesle iştigaldir.
Kur an da yine sanırım bakarada şuna benzer bi ayet vardır,Allah bir hükmünü kaldırır;değiştirir;yenilerse elbette bunda bir hikmet vardır.yani sorgulamak şu minnacık aklımızla bize düşmez.din dogmatiktir.islam son derece müsbet bir din olduğu halde onda da sorgulansa bile cevap verilemeyecek yerler vardır çünkü biz Allah'ın bilgisine ve zekasına vakıf değiliz.artı olarak okudum okudum bi tutarsızlık göremedim bunuda belirteyim.neyse dinde zorlama yok;gerçekten yok.Müslüman'a dinine halel getirmediği taktirde kendisine zarar vermediği taktirde hiçkimseye zarar vermemek emredilmiş.