bugün

demirkırat

Fahir Atakoğlu'nun en bilinen bestesi budur herhalde. (ya da 12 adlı parçası ki Sertap Erener'in "Lal" adlı parçasının müziğidir aynı zamanda) Bu parçayı Demirkırat belgeseli için bestelemiş Atakoğlu. Mehmet Ali Birand ve Can Dündar belgeselleri ile 90'lı yıllarda görünmeye başlamıştır ya da en azından benim ilgimi o zamanlar bu belgeselleri seyretmem nedeniyle çekmiştir. Ayrıca Mithat Bereket'in Pusula adlı programının jenerik müziğini bestelemiş. Bu belgesel müziklerini topladığı albümü dışında başka albümleri de vardır.

Burada örneğini verdiğim parça Cumhuriyet'in 75. yıl dönümü kapsamındaki etkinler çerçevesinde verilen konser kaydından. Atakoğlu bu albüm için "Konserde Türkiye'nin işgal altından günümüze kadar gelişini müzik ve görsellikle anlatmaya çalıştık." demiştir.

Demirkırat, Oniki, Medcezir orkestra ile çalınınca harika olmuşlar. Bunun dışında dikkatimi çeken bir parça da Ana. Medcezir ile aynı melodiye fakat farklı yorumlamalara sahip. Orkestral eserlerden hoşlanıyorsanız mutlaka dinleyin derim.