bugün

çocuk eğitiminde okul önemlidir

okul, çocuk denen bambaşka bir yaratığı küçük insanlar haline getirmek için uğraşılan bir sirktir, dedirtir, içinde okul kelimesi geçen her cümle.

bir atın şaha kalkması için, her kırbacın ardından ayaklarının altından verilen elektriğin karşılığıdır okuldaki motivasyon çeşitleri.

bir aslanın çemberden atlamasının ardından ağzına sıkıştırılan etin karşılığıdır ödevini yapan öğrenciye verilen şeker.

okul, itaatkar bireyler yetiştirmeye gayret eder.ve herkesi tektipleştirmeye..çocuk iyidir, hemen öğreniyordur, yeni yeni bilgiler istiyordur..öğretmen tutar çeker ardırndan."bekle" der, "diğerleri daha gelmedi buraya!". çocuk kendi dünyasından kopar okulla birlikte..oynamayı yeniden öğretir öğretmen."öyle olmaz!" der, "böyle yapacaksın". çocuk deli gibi güler, mutlu bir hayalde.. "ne gülüyorsun, varsa gülünecek bir şey söyle beraber gülelim!" saçmalığını savurur..2 sayfa ödev verir sonra."ela ile lale el ele!!".yaz der 2 sayfa..ela kim lale kim sorgulatmaz bile..ya da neden el ele tutuşur bunlar..yorulur küçücük parmakları, yazamaz.ya da oyun ister çocuk beyni ruhu, yazmak istemez.."niye yazmadın, tembel!" der yine öğretmen.hatırlamaz o an insan olmadan önceki "çocuk" yaşamını..oyunun ne kadar güzel bir yemek olduğunu..

hatırlar birgün o sıralardan geçmiş ve "çocuk" zamanları unutmamış bir öğretmen bu güzelim yaratıkları..güler onlarla beraber, bir şeyleri farklı yapmak ister.kağıtların içinde kaybolmasınlar ister.her çocuk yeni bir dünyadır, bunu bilir..her çocuğu "çocuk" olarak algılar..okul bir sirk olmaktan çıkmaya başlamıştır ki, bu kez öğretmeni sirk hayvanına çeviren bir amir çıkagelir ve alır tüm oyuncaklarını öğretmenin..verir eline bir sopa, "sustur şu veletleri, ya da defol git!" der."bağırmadan çıkacaklar sınıftan dışarı, koşmayacaklar koridorda!" der.onların "çocuk" olduklarını, bağırıp koşuşturmaktan nasıl zevk aldıklarını anlayamaz kıt ruhu.kendisi bir robottur sistemin içinde, ve robot memurlar ister altında..ve ister ki o robot yetiştirilsin her okulda..çünkü bilir ki robotlar isyan edemez..