bugün

üniversiteye yeni başlayanlara aşk rehberliği

kitaba uygun aşk yaşamaktır, peeeh...

aşk öyle rehberle, kılavuzla yaşanabilecek türden kurallı bir şey olmuyor işte. aşk, doğal yaşanır. evlilikle karıştıranlar için gelsin sıradaki şarkımız "evlilik bir şehir kurumudur" ve buna karşın aşk, dağlarda yaşayan, köy basan, talan eden, yakan, yıkan bir eşkiya. "hiç yapmam" dediği şeyleri yaptırır insana neyin rehberliği? "hiç olmam" dediği oldurur. ki bütün aşklarda istisnasız olarak yolun gidişi bu yönedir. bir yerde salakların deyimiyle "aşk, fedakârlıktır" da denilebilir. oysa "aşk" dediğimiz şeyde hiç bir şeyi "feda" etmemeli insan. katlandığı zahmetler olabilir pekala ama zahmetlere katlanma sebebi aşkın tâ kendisi ise orada fedâ olan bir şey de yoktur.

üniversiteye yeni başlayanlar için de durum budur nihayetinde, üniversiteyi yeni bitirmişler için de. çok şaşmaz ibre...

aşk ile ilgili en ufak bir tavsiye verecek olsam birisine(ki kendim dahil) mutlak surette "aşık olmaması" olurdu. ve fakat gene de "eşkiyadan uzak dur" demek çok da yerinde olmuyor. zira gelip de köyünüzü basıyor, bakir topraklarınızdaki fidelerinizi yağmalayıp da ardında kalanları topyekün ateşe veriyor.

mes'ele, benim bakış açımdan budur işte.