bugün

wikileaks org

neye ve niye şaşırıyorsunuz ki arkadaşım?

yani başbakanın zengin olduğunu belgelemek için 8 tane banka hesabı olduğunu öğrenmek mi gerekir? bana sorsanız söylerdim. bazı şeyler vardır. herkes neyin ne olduğunu bilir ancak hiçbir şey yapmaz. bunun sebebi ya bu sistemden nemalanmaktır ya da bu sistemi değiştirebileceğine olan inancını yitirmiş olmanın verdiği boşvermişlik. zaten "gemicik" muhabbetini içine sindirebilen bir toplumsak, her şeye müstahakız. hatırlatmak isterim almanya cumhurbaşkanı tarifeli uçuşlarda sadece bir kere bedava bilet kullandığı için ayaklanan bir almanya var. bir de "gemicik" vb. gibi binlerce sansasyon yaratmış şeyi sindirebilmiş bir toplum var.

bir bakan düşünün ki ithalat vergilerini oğlunun yapacağı ithalata göre peryodik olarak ayarlasın. sonra çıksın utanmadan kendi oğlunu "milyonlarca lira vergisini ödüyor benim oğlum!" diyerek savunsun. siz hala bir internet sitesinin açıkladığı belgelere şaşırın, yer yerinden oynayacak deyin. bir sikim de olmayacak. seçim geliyor göreceksiniz bunu.

örtülü ödenekten bir spor kulubüne aktarılan paralardan bahsedilmiş. evet bu var. bir de şu var. spor kulüplerinin başındaki insanların akladığı paralar örneğin.

kısacası herkesin herşeyin farkındayken hiçbirşey bilmiyormuş gibi davrandığını gösteren bir sitedir burası. haberleri çok kıymetlidir. ama zaten mevcut sistemin bu olduğunu herkes biliyor. biraz daha gözümüze sokmuştur sadece hepsi bu.

kısacası siz hala "vauv ne belgeler" diyedurun canlarım benim. bu belgelere de bir kılıf bulunacaktır ya da bi şekilde unutturulacaktır. daha da ilerisi ki belki bu bir komplo teorisidir, abd'nin istediği bir sürece girmiş bulunmaktayız. abd bu süreci kendisi yönetiyor olabilir. izleyelim, görelim.

imla: edit
güncel Önemli Başlıklar