bugün

şiirler genellikle anlaşılamayn edebi metin türlerindendir. bu anlaşılammazlık şiirde kullanılan sözcüklerin soyurt anlam taşımasından kaynaklanır. insanlar soyur anlamların üzerinde düşünürken düşünceyi geliştirme yollarının bir çoğunu kullanır ve böylece beyin jimnastiği yapmış olur. bizler anlaşılmaz şiirleri anlarken aslında bir yanadan düşünüyoruz.

şiir, aynı zamanda duygularımızı güzel bir şekilde ifade etmemizin yollarından biridir. sevdiğimiz bir insana hitap ederken kuru bir hitap yerine şiirsel bir hitapta bulunursak onu daha çok sevindirmiş oluruz. duygularımızı daha iyi ifade etmiş oluruz.
Düzyazıdan farklı olarak anlatımı yoğunlaştırmasıdır. Anlatım yoğunlaştıkça, etkileyicilik artar. Kafiye, aliterasyon, asonans gibi etmenlerin de devreye girmesiyle akılda kalıcı bir şekle girer şiir. Bir duyguyu içten içe hissettirir. Roman gibi düşüncenin ve olayın içinde duygunun değil, duygunun içinde düşüncenin yolunu açar. Hissettiğimiz için çok düşünmemizi sağlar. Yaşamın müziğini yaratır.
taşımız olduğunuz kalp denen ve günümüzde katılaşarak taşlaşmış olan organınızın; yürek denen içinde bir takım duygular büyütüp beslediğiniz ve o duygularınızı içinde sakladığınız bir sandığa dönüşmesini sağlar.
alternatif kiz tavlama teknikleri
uzuuun uzuuun anlatmak yerine, anlatmak istediğini "konsantre" bir şekilde vererek anlamlandırmayı okura bırakır şiir. okuyucunun hayal gücünü tetikler böylece bir kelime ile çok farklı öznel çağrışımlar da yakalayarak edebiyata "kişiye göre"lik katar.
"beş dakikada beşiktaş" mantığıyla bakıldığında denebilir ki, saçma sapan birşeydir. şiirin yararı üzerine düşünenler prospektüs yazma peşinde koşsun, ya da "üç cümlede şiirin yararını anlatınız" şeklinde edebiyat sınavı sorusu cevaplasın.

(bkz: saf şiir yoktur)