bugün

evet arkadaşlar; biz her zaman gerçekleri anlatsak da küfre batmış iftiracı kemalistler yine yalanlayacaklardır.

efendiler cumhuriyet 29 Ekim 1923 de kuruldu, atatürk ise 10 kasım 1938 de öldü. bu demek oluyor ki atatürk 15 yıl bu ülkenin başındaydı, üstelik meclis kürsüsünde yönetimden uzak duracağı sözünü halka verdiği halde...

peki soruyorum 15 yıl boyunca hiç demokratik kararlar alındı mı? elbette ki hayır. her zaman atatürk ne derse o oldu.

şimdi bu 15 yıl için demokratik bir süreç mi demeliyiz yoksa tek adam diktatörlüğü mü?

sonuçta demokrasi atatürk döneminde hiç bir zaman görülmemiştir, atatürk'ün ölümünden 10 küsür yıl sonra demokratik süreci ismet inönü başlatmıştır.

atatürk 40 yıl daha yaşasa demokrasi gelirmiydi? sanmam...
egemenliğin millette olması demokrasinin ilk adımıdır. ve atatürk 23 nisan 1920 de tbmm yi acmakla demokrasinin ilk adımını atmıştır ayrıca halkçilık ilkesi demokrasinin temelidir. ve kesinlikle ömrü yetseydi demokrasi şuan ki halinden daha ileri seviyede olacaktı.

keşke yaşasaydı da tek başına karar alsaydı biz de onun önünde saygıyla eğilseydik.
tövbe haşa kim uyduruyor bunları?

tamamen adnan menderes getirmiştir!

o öyle demokrat bir insandır ki ona oy vermeyen yerleşim biriminin statüsünü düşürür, ceketini assa seçilir, halkına isterse şeriatı sunar ve hatta fifa 2008de hepinizi siker!
tamamen yanlis bir dusuncedir. ataturk doneminde ustelik ataturk'un istegiyle muhalefet partileri kurulmustur. ancak yasanan olaylar nedeniyle bir cogu kapanmistir. ayrica o donemde halkin cok partili sisteme henuz hazir olmadigi belirtilmelidir.
söylenmek için yazılmış anlamsız tespit

demokrasi getirmek için önce bağımsız bi ülkeye sahip olman gerekmekte ve o adam olmasa ismet paşanın o demokrasi getirdiği ülke kurulamazdı be anam..
talihsiz bir açıklama, gayet gereksiz ve provokatif bir başlık. Mümkün olabilirliği dahi söz konusu olamaz. ismet inönü iyi bir asker, oturaklı bir siyaset adamı ve iyi bir "yardımcı oyuncu" idi. Lakin, bunun en büyük sebepçisi m. k. atatürk'tür. Hiyerarjik düzen ile yönetilen ülkelerde, en üst makamdaki kişi, altındaki parlak ve bazı konularda daha bilgili insanlara "ön verir". Bu o ülkenin bekası için gereklidir. Atatürk, dış ve iç işlerde, yetişemediği durumlarda kendi öz kurmaylarından destek almıştır. Dikkat edilmesi gereken çizgi ise, yine kendi direktifleriyle bu olayları çözmüş olması.
haklı bir tespit...
madde 1: çok partili demokratik sürece geçilmesi için atatürk ilk adım olarak cumhuriyet halk fırkasını kurmuştur.
madde 2: mecliste halkın sorunlarını daha iyi değerlendirmek tartışmak için muhalefet partisi olması gerektiğini düşünerek fethi bey i parti kurmaya teşvik etmiştir. fethi bey serbest cumhuriyet fırkası isimli partiyi kurarak meclise muhalefet partisi olarak katılmıştır.
madde 3: mustafa kemal atatürk ü türkiye cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı olarak ülkenin her yanından gelen temsilciler (milletvekilleri) ortak kararla seçmişlerdir.
madde 4: ülkeye cumhuriyet ve demokrasiyi en uygun yönetim şekli olarak mustafa kemal atatürk öngörmüştür.
madde 5: mustafa kemal atatürk ben milleti örgütledim, çalıştım, savaştık ve memleket kurtuldu şimdi ne haliniz varsa görün dememiştir. geçiş döneminin sıkıntılı olacağını bildiği için milletine yol göstermek adına cumhurbaşkanlığı görevini kabul etmiştir.
madde 6: atatürk cumhuriyet rejimini kurduktan sonra, milleti adına yanlış bir şey yaptığı kanaatinde olsaydı intihar eder, bazıları gibi yüzsüz utanmaz vaziyette koltuğuna yapışıp kalmazdı.
güncel Önemli Başlıklar