bugün

üniversite'de öğrenim gören birçok öğrencinin sorduğu sorudur.

üniversite hayatı boyunca dersleri teorik vermek ile birlikte iş hayatına hazırlamaya yönelik çalışmalar da yapılmalıdır.
universite ogrencisinin ogrenim gordugu bolume gore degisen bir cevabi olan sorudur. tip, eczacilik vb. bolumlerin ogrencilerinin isine yaramasi cok muhtemelken sosyal bolumlerde ise yarama sansi oldukca azdir.
yerinde bir sorudur. ilk bakışta olumsuz bir cevabı haketse de elbette bütün öğrenilenler dolaylı da olsa insanın işine yarar. örneğin öğretmenlikte bir konuyu bilmekten çok o konuyu öğretmeyi bilmek önemlidir. bu da kolay kolay kazanılmaz. mesele bir süreç meselesidir. ancak iş ortamı ile teori ortamı ortamı olan üniversitelerin sıkı bir ilişki içinde olması elzemdir.
diferansiyel denklemler gibi bir ders alıyorsanız cevabı hayır olan sorudur.
sıkıyosa yaramasın. (bkz: tıp eğitimi ve doktorluk)
+ öğrendiklerim iş hayatında bir işe yarayacak mı
- çalışacağın işyeri ne üretecek
+ daha çalışmıyorum ki, okuyorum ne bileyim
- işte biz de bilmiyoruz. o yüzden sana doğrudan işle ilgili bilgiler vermek yerine, iş hayatına atıldığında bu bilgileri çabucak kavrayacak bir beyin vermeye çalışıyoruz.
iş hayatında mutlaka işine yarıyacaktır. unutmayınki çalıştığınız işyerindeki bütün sistemler bilimle geliştirilmiştir. ne kadar uzak durusanız durun acemiliğiniz en fazla 2 ay sürer. stajlarda bile bir çok şey okulda okutulan dersleri desdekler niteliktedir.
(bkz: bu bilgi gerçek hayatta ne isime yarayacak)