bugün

zamanında dtp ile seçim ittifakı yaparak ne mal olduğunu gösteren parti.
alper taş gibi bir gelenekçiden kurtulup da daha iyi birini bulurlarsa %500 oyumu vereceğim partidir.
türkiye'deki sosyalist hareketlerin tamamı gibi pkk'nın arka bahçesidir.
(bkz: türkiye de sosyalizmle kürt faşizminin aşkı)
recep tayyip erdoğan'ın adını doğru telaffuz ettiği ve balkon konuşmalarında teşekkür etmediği siyasi partilerimizden.
medya organları birgün gazetesi ve hayat tv olan sol parti.
https://p.twimg.com/A12XrZ5CQAIpCzF.jpg:large
“ABD ve NATO’yu Ülkemizden ve Bölgemizden Kovalım’ çağrısıyla gerçekleştireceği eylemin ilkini Ankara’da gerçekleştiren devrimci parti.

http://proleter.net/odp-a...n-ve-bolgemizden-kovalim/
Şu parti PKK ve Kürt yardakçısıymış vay vay vay ! Ödp her sosyalist parti gibi kürt sorununu önemser ve kürtleri destekler. Ancak asla politikasını kürtlere endekslemiş bir parti değildir, hatta ķürt solundan bu açıdan eleştiri yer. Hepsi köşeyi dönmüştür ise Ufuk Uras zamanini kapsıyor sanırım. Çünkü nişantaşi'nda falan gezmeyi bırak çoğu kez kendini döndüremiyor parti.

Direniş sonrası oluşan forum ortamını desteklemektedir ve mahallede halkın kendi örgütlerini oluşturmasını çok önemser. Birim örgütlenmesi ve demokratik merkeziyetçilik anlayışı ile cok sesli bir partidir.
(bkz: gazi mahallesi ödp temsilcisinin öldürülmesi)
görsel
kafası karışık parti. sosyalist sol ile liberal kürtçü sol arasında gelgitler yaşamaktadır.
türkiye genelinde bir ilçede belediye başkanlığı kazanmış.
Mazgirt'i ödp adı altında avanos'u ise chp'yle yaptığı ittifak ile kazanmış partidir. Türkiye genelinde 60 bin oy almıştır.
pkk'nın açık tehdidine karşılık "biz zaten eleştirel bir dayanışma içindeyiz" gibi bir cevap verebilmiş parti.
kısaca yalama ve dayanışma partisi olarak ismi değişen parti.

an itibariyle yaptıkları açıklama şu:

--spoiler--
Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden yapılan açıklamada "21 gündür direnen Kobane bu akşam IŞiD çetecilerinin ağır saldırısı altında. Çeteci saldırılara karşı direnen Kobane halkıyla dayanışmayı büyütmek için sokağa çıkalım, sokağa çıkanların yanında olalım, Kobane için sokakta olalım
--spoiler--
19 yaşına girmiştir, ilk aşk unutulmaz. kutlu olsun.
Eşbaşkanlık sistemini kaldırmış ve başkanlık kurulunu getirmiştir. Başkanlık kurulunda 5 kişi olacak ve hepsi sözcü statüsünde olacak.
Zamanında gönül verdiğim partiydi. Bilemiyorum biz mi büyüdük fikirlerimiz değişti ya da ÖDP mi değişti. Son yıllarda çok fazla hata yapan, günden güne eriyen bir parti ne yazıkki. Dün gülüp geçtiğimiz TKP 3'e bölündü. Biri öyle ya da böyle meclise 2 vekil soktu, diğeri öyle ya da böyle Tunceli'yi kazandı ve meclis üyeliklerinde türkiye genelinde kendi rekorunu kırarak 150bin'den fazla oy aldı. Peki ödp ne yaptı? Hiçbir şey! Ödp'lilere sorarsanız "YSK hakkımızı gasp etti, şöyleydi böyleydi" diyeceklerdir. 16 milyonluk istanbul'u kazanmış Ekrem imamoğlu'ndan bile binbir dalavereyle başkanlığı alan YSK senin %1 bile etmeyen partine mi acıyacak. TKP nasıl giriyor o zaman kardeşim? Sen ağlayacağına önce bir özeleştirini yap.

Türkiye'de solun yeniden büyüyeceği bir döneme girdik yavaştan. Gezi ile aralanan kapı CHP'yi bile sola çekmeye başladı. Elbet bir sosyalist parti bu dönemden en fazla güçlenerek çıkacaktır ama bunun artık ÖDP olmadığına adım gibi eminim. Mahir Çayan'dan bile yaşlı Oğuzhan Müftüoğlu geri çekilmediği sürece, ÖDP ihtiyarlar partisi olarak kalmaya devam edecek.
(bkz: sol parti)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar