bugün

özel üniversiteye gidene ıq testi mi yaptın? gerizekalı dediğim durumdur, dumurdur.öss ezberi ölçer zekayı değil.
(bkz: bir zeka ölçüm aracı olarak ygs lys)

edit: böyle daha iyi oldu.
bursluları hiç tanımamış olan kişi zaplaması.
*
(bkz: bir fakirin feryadı)
haklı olan önermedir zira özel üniversitede parasıyla iyi bir bölüm okuyan öğrenci normal bir devlet üniversitesinin normal bir bölümünü bile kazanacak kapasiteye sahip değildir.

ah para sen nelere kadirsin..
yanlış bir önermedir. bunun burslusu vardır bir de.
burslu öğrenciler dışında paralı okuyan ğrenciler için çok doğrudur. hatta geniş aile'nin bir bölümünde zekai çok güzel özetlemiştir. zekai paralı okul kantinide çalışmakta ve öğrencilerin ödevlerini fahiş paralarla yapmaktadır:

zekai: aslında bu zengin bebelerin babaları parayı direk bana verse kimsenin başı ağrımaz, ama bürokrasi işte.
özel üniversitede burslu ( tam ) okuyan kişiler devlettekilerin bi kısmından kat kat kat zekidir efendim. örnegin bi yeditepenin bahçeşehirin en basit bölümlerinden biri olan benimde okumakta bulundugum uluslar arası ilişkiler ingilizcesine bakarsanız sıralama olarak tüm devletlerden daha öndedir. genelleme yapılmaması gereken konudur. burslular hariçse o ayrı tabi.
farketmezdir. babasından kalacaktır fabrika.
Özel üniversitelerin burslu kısımlarını hiç görmemiş çünkü o kadarını hayal bile edecek puanı hiç alama(yacak)mış yazar söylemi. Zira tüm bölümler klasmanında ilk beşte en az 3 tane özel üniversite vardır. Ben de özel bir üniversitede okuyorum. Zira bölümüm ilk 100'den öğrenci alan bir bölüm. Ben sana geri zekalı diyor muyum?

Not: Öss zekayı ölçmez diyen gençler, siz hiç ilk 100'e girmiş insan gördünüz mü? Görseydiniz böyle demeyecek böyle düşünmeyecektiniz.
klişedir ama tekrarlanasıdır: güzel ülkemizin, değerli ösym sinin yapmış olduğu üniversite sınavları asla zekayı ölçmez, yalnızca sistemli çalışmayı gerektirir. bu yüzdendir ki, okulda derdini bile anlatamadığını bildiğiniz birileri bir sene sonra bir üniversiteli olabilmekte, zekası cayır cayır ben burdayım diyen birileri de dershane yollarında ömür tüketebilmektedir.**
öss denilen zırva bir sınavda aldığım puanla ankara istanbul dışında herhangi bir üniversitede işletme iktisat okusaydım durgun zekalı olmayacaktım öyle mi? verilen önermeye göre böyle ancak ben ailemin bana sunduğu fırsatla vakıf üniversitesinde hukuk okumaktan gayet memnunum. umarım vakıf üniversitelerinde okuyanları durgun zekalı statüsüne koyan zihniyet öss egosunu kenara bırakıp iş yaşamında cevabını alır.
burslu olsun, bursuz olsun bu sıçık bu genelleme her genelleme gibi genelleme olup bütünü yansıtmaz.
tamamen saçmalıktır. özel üniversite durgun zekalılar için değildir. bugün özel üniversiteler bir çok devlet üniversitesinden kat ve kat iyi işlemektedirler. Bilgi Üniversitesinde okuyorum. zekamdan da aldığım puandan da gayet memnunum. zekamdan şüphesi olana da hani gerek yok ama iki sohbette ederim.
%50 burslu kazanıp "anne-babama yük olmak istemiyorum" diye ağlayarak anne babasına 20bin değil de 10bin dolar harcatan çeşitleri vardır.
akışkan ceplerinin olmasıyla ters orantılı durumdur.
yırtınırcasına çalışmadan üniversiteye gitme imkanına kavuşmak, durgun değil, kıvrak zekayı gösterir.
Üniversiteyi bir türlü kazanamamıs insan dusuncesının urunudür. Doğruluk payı da kısmen vardır.
durgun zekaları için tam burs alan, üzerine aylık para alan, yetmiyor isterlerse konaklamaları da okul tarafından karşılandığına göre bunları alanlar onlardan da durgun zekalı olması lazım bu teoriye göre.
*
şu anda karşımda oturan kız. bölümüyle alakalı şeyleri (normal mantık seviyesine sahip bir insanın düşünebileceği şeyler) dört yıl okuduğu halde düşünemiyor. salak da değil. en güzel yakışan tanım durgun zekadır. tespiti yapan yazarı tebrik ederim.
zekasız olma ihtimalinin kuvveti karşısında mükemmel sayılabilecek durumdur.
devlet okullarından yıllardır dahi çıktığını zanneden kıskanç birey sözü.
(bkz: dalgalandım da duruldum)
puan basıp boğaziçi'ne gideceğine para basıp yeditepe'ye gidiyorsa vardır bir sikkoluğu.