bugün

anadolu lisesini kazanan çocugunu "benim param var, oğlumun yerine bir başkası o okuldan faydalansın, ben oğlumu aynı düzeyde bir koleje göndereyim" zihniyetiyle okula gönderilmiş kişinin veleti de olabilir!
yıllığı 20.000 tl olan bir okulda okuyorsa okuma heveslisi diğer gençlere engel olmayan velettir.
(bkz: müşteri) okulları onlara öğrenci değil müşteri gibi davranır ve bu yüzden öğrencinin okulu bitirmesini bilerek zorlaştırır.
liseye geçtiğinde ingilizce dersini kendine problem etmeyecek veletlerdir.
2080...
asıl ilginç olan;
(bkz: özel okullarda okuyan fakir piçler)
edit: eksileyenler bende zengin değilim de garip değilmi amk..
yapılan yanlış genellemedir . zira bu iş paraya değil kafaya bakar. örneğin özel okulda parayla okuyan adamların yarısından fazlasından bir bok olmaz. burslu adamlar malı götürür ** ha zengin burslu adama laf atarsınız o ayrı ama onu da çürütürüm. dediğim gibi bu iş kafa meselesi para değil . parayla okuyan adamdan hiç bir şey olmayacağı için siz zaten yormayın kafanızı sevgili yazar arkadaşlarım.
yüzleri ay gibidir. bir çizik faça olmaz kıyafetleri temizdir. ayakkabıları markalıdır.
hepsi için değil ama çoğu için gerçek olan:

*senin 3 hafta çalıştığın sınavda o boş kağıt verebilir.

*senin derdin okumaktır onun derdi karı kız, arabalı çocuktur.

*sen okula giderken 75 kr daha ucuz diye dolmuşla değil götün dona dona beklediğin belediye otobüsüyle gidersin;o son model arabasını çekebilecek arabasını çekebilecek otoparkı sorun eder.

*gün gelir sen devlet memuru olur 657 ye tabi olursun; o holding patronu...

(bkz: bu dünyanın adaletini sikiyim)
havalardadırlar. öğretmen, öğrenci ayrımı yapmadan herkese karşı kibirli, ben tekim havalarında davranırlar. bu genellemedir ama istisnalarda vardır tabi hepsi böyle olcak diye bir şey yoktur.
zengin veletleri diye tabir edilen okuyanı olan, okumayanı olan insanlar bütünüdür.

arkadaş size acıyorum ulan, kimin hakkını yiyormuş? özel üniversitenin bütün kontenjanı bursluya ayrıldı da siz mi giremediniz? mantar mısınız? burslu ve burssuz olarak alırlar üniversiteler, siz daha össye hazırlanma kıvamında olduğunuz için bilmezsiniz belki ama, burslu ve burssuz kontenjan sınırı vardır. kapiş?

yazık size vallahi, parası olmayan adam böyle ağlar mı lan, gururlu olur, sizde gurur falan kalmamış, dilenci gibisiniz.
özel okulda okuyanların mal beyinler olduğunu, boşa sıra işgal ettiğini söyleyen insanlar, paranız yok diye mi bu afranız tafranız? herkes ille üstünde ki marka kıyafetleri göstermek için mi gider? özel okulda alınan eğitimin devlet okulda alınan eğitimden daha iyi olduğu apaçık ortada. özel okulda okuyan insanların içinde iyileri olduğu gibi kötüleri de yer almakta. ayrıca insanların parası varsa istedikleri yere harcar, gösterir, caka satarlar sizde sadece onların sünepe beyinli olduğunu tartışırsınız. emin olun çokta umurlarında.
yıllardır APTAL aptal genellemelerle ısıtılıp ısıtılıp milletin önüne koyulan genellemedir. herkesin üniversitesi kendine arkadaş bok atmakla anca seviyeni belli edersin.
ota boka zenginiz triplerine girerler.
hepsi iyi insanlardır, ama hayat hakkında hiçbir şey bilmemeleri insanı çıldırtıyor.*
hayat hakkında hiçbir şey bilmemelerine rağmen,babaları batmadığı sürece en güzel işlerde çalışacaklardır.tabi kendisini geliştirip,insanlara tepeden bakmayanlar haketsindir bunu.ama emin olun çoğu senin benim gibi normal insanlardır.belki %5'lik bir kısmı bu tanıma uymaktadır.
özel okulda okuyan her velet baba parası yemez. buna bir de bu açıdan bakmak lazım. hatta çoğu bu paranın verilmesinden rahatsız bile olurlar. ilköğretim çağlarında bu durum daha da farklıdır. o dönemde özel okulda okuyan öğrencilerden bazıları orda okumaktan o bol paralı zengin züpperlerle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olsalar bile o okula giderler.çünkü babaların, annelerin çocuğunun iyi eğitim almasını istemesi, kendi ekmek alacak parası olmasa bile çocuğunu o okula göndermesi demek o çocuğunda oraya gidip başarılı olmak zorunda olması demektir.
üniversite içinse ap ayrı bir durum oluşur ki burdadan da şu genellemeyi çıkarmak yanlış olur. çok parası olan ama zekası olmayan öğrenciler özel üniversitede okurlar. bunu savunan insanların yakın bir arkadaşları bulunmalı o okullarda okuyan o zaman bu farklılığı belki görürler *. yada bunun anlaşılabilmesi için en iyisi özel bir okulda zor bölüm (bkz: hukuk) (bkz: mühendislik) okusun insanlar anca o zaman anlaşılıyor durum.
Okulundan mezun olunca iş bulma olasılığı birçok üniversiteye göre yüksek ve geleceği daha parlak öğrencidir. Bunun ötesinde bu başlık memleketimde ne kadar aptal olduğunu göstermiştir. Memleketim insanı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılır. Hayatında özel bir okulun önünden geçmeyip, bütün okulları dizilerdeki gibi sanmaktadırlar. Bu sarışın aptal zengin veletleri bugün nerelerdedir bir bakılmalıdır.*
bir üniversite zaten paralı olduğu için "özel"dir. yani zaten parası olmayan ve çok başarılı olamayan insanların hiçbir şekilde okuyamayacağı üniversitelerdir.

özetle yer işgal etmez, yer açarlar burslu öğrenciler için. zira onların burs almalarına olanak tanır bu üniversiteler. paralı okuyanlar olmasaydı o üniversiteler olmazdı, dolayısıyla burs verdikleri öğrenciler de.

imkanları da devlet üniversitelerinin çok çok üstündedir. alanlarında en iyi eğitim kadrosuna sahip olmak adına tonlarca para dökerler özel üniversiteler ve bunun karşılığında sizi alanlarının en iyilerinin yetiştirmesini sağlarlar. sadece eğitim kadrosu açısından değil, bölümünüzün gerektirdiği her türlü araç-gereci de okullar sağlar. ayrıca sosyal olanakları daha geniştir. yani kaliteli eğitim almak için paralarını harcıyordur bu üniversitelerde okuyan, maddi durumu orta üstü ve iyi olan gençler.

ayrıca şehir dışındaki devlet üniversitelerinde okumak yerine de tercih edilmiş olabilir. zira ev, yurt,...vs. masrafları ve aileden uzak olma ihtimalleri göze alındığında; eğer durumu elveriyorsa aradaki açığı* kapatmaya; özel okulda okumak çok daha mantıklıdır.

sanıldığı gibi aptal da değillerdir ayrıca. devlet okulunda aynı bölümü okuyan arkadaşlarına yardım bile ederler yeri geldiğinde, o derece. hepsi pırıl pırıl gençlerdir. şımarık olanları vardır elbette, ama en az devlet okullarındaki öğrenciler kadar zekidirler. sadece öss'yi hayat-memat meselesi haline getirip kendilerini yememişlerdir sınava hazırlık sürecinde.

ayrıca sırf çocukları okusun, meslek sahibi olsun, kendisini ezdirmesin, kimseye muhtaç olmasın diye varını yoğunu satan, hatta belki kredi çekip ödemeye çalışan, çabalayan ailelerin de çocukları vardır bu okullarda.

hayatı da çok iyi bilirler. çünkü çok çeşitli insan vardır bu okullarda. hem durumu iyi olmayan burslusu, hem durumu iyi olup burslusu, hem durumu kötü olup bahsettiğim gibi ailesinin borç-harç okuttuğu, hem orta hallisi, hem de çok zengini vardır. tüm uçları görüp tanıma şansları vardır. yaşamasalar bile anlayabilirler, hatta belki destek bile olabilirler.
yani aslında hayat denilen şeyi bilmeyenler, herkesi aynı sananlardır.
haklarında inanılmaz bir önyargı olan insanlar topluluğudur.

Koç Üniversitesine burslu girmiş biri olarak bunları söylüyorum. Henüz 18 yaşında körpe bir anadolu genciyken, koç üniversitesi makine mühendisliğini kazandım. Kkırşehir hacı fatma erdemir anadolu lisesinden, koç üniversitesine; dünyam değişmişti. ama malesef henüz oraya gitmeden, burda ailelerle, hocalalrla, arkadaşlarla muhabbet ediyorsun;

"abi, onlar zengin piçleri seni ezerler paralarıyla"
"şef, bilkentte kapıya 'köpekler ve burslular giremez' yazıyormuş"
"olm, bak paralılarla çok takılma"

ben de öyle bir önyargı ile gittim ki, okulda bir sene boyunca kendimi paralı insanlardan dışladım. korkuttular lan beni, hakkaten türk filmlerinde, türk dizilerinde gösterildikleri gibi sanıyordum artık ben de, çevremdeki insanlar gibi.

hikaye bayağı uzun da üşendim şimdi yazmaya, anlayacağınız beyler, bayanlar, okula gireli 7 yıl oldu. şu an görüştüğüm bir tane burslu arkadaşım var, insanın parasıyla kişiliğini değerlendirmeyin! kimseye karşı önyargılı olmayın, bari 2 kelime et ak hemen jaguardan iniyor diye "zengin piçi" "parasıyla bizi dövmeye çalışır" "bi yumruk atsam yarısı boşa gider ama" tarzı düşüncelerden uzaklaşın. abi git 2 kelime et, sonra karar ver karşındaki nasıl bir insan.
fakir piçler giremese tadından yenmeyecek yerlerdir özel universteler. yok öğrenci evinde açız , yok arabam olsa her kız bana verir gibi sikimsonik muhabbetleri çekmezsiniz. kredi çekmeyi mumla bekleyecek kadar salak durumlara düşmezsin. kimi mallarda özele bir şeyler öğrenmeye gidildiğini sanır. bu mezun abbas güçlüyle genç bakışa çıkıp işsizlik diye ağlayan bir tip değildir bu sebeple 1040 + 1040 ın cevabını bilmese de kuantum fiziğini yalamış yutmuş kişiden daha güzel kızlar siker , daha kaliteli yemekler yer ve şu devlet unisinden mezun üç beş gerzeğe ne yapması gerektiğini söyler emirler verir , aç karnını doyurur işte. doğuda şehit olmaz yurdun güzelliklerinden faydalanır. mevcut siyaset sikinde değildir ayrıca nasılsa kanunlar onlara pek işlemez.
özel okulda okudum. adam gibi devlet üniversitesini kazandım. adam gibi mevkiye kendi başıma geldim ve bu özel okul veletleri geyiklerini de aslında hiç takmıyorum sadece tek taraflı bakıldığı zaman bakanlara üzülüyorum. diye tepki verdiğim durum/ cümle/ dipnot/ sıfat/ vb...
sanılanın aksine burslu öğrencileri ezen değil, burslu öğrenciler tarafından ezilen öğrencidir.
tabii ki bir kaç istisna okul hala mevcuttur.
ama mesela bir koç üniversitesinde yüksek başarı bursu almış bir öğrenciyle asla dalga geçemezsiniz.

bu veletlerde ikiye ayrılır, genelleme yapmak gereksizdir.
kimisi gayet iyi aile çocuğudur, belki de asla bilemeyeceğiniz sebeplerden ötürü, belki de sadece tembellikten burslu kazanamamıştır, ama yine de bir şekilde akıllanır, ya da gerekli şartlar sağlanır ve paşa paşa okur okulunu.

kimisi de, açıklamaya bile gerek yok, zengin p*ç dediğimiz tiplerdendir, malesef.
okuyan kısmı yanlış söylemdir. zira sadece para karşılığı okullarda sürtmektedirler. üniversitede bu gibi örneklere raslamak mümkündür.
suç değildir.