bugün

lezzetini mıncıklayan kişinin ellerindeki bakterilerden ve de çeşitli asalakların yumurtalarından alan, insan sağlığı için son derece olumsuz olabilecek, yabancıların yediğinde kesinlikle ishal oldukları, her ne hikmetse böyle şeylere şerbetli yurdum insanında ilk başta gözle görülür bir etki yapmayan, ama yine yurdum insanında bağırsak parazitlerinin büyük oranda yayılmasına sebep olan bir gıda türü.

naylon eldiven giyen biri tarafından yapılmadığında, hijyenik kontrolu veteriner tarafından yapılıp onay verilmediği durumlarda kesinlikle yenmemelidir. bu hususlardan emin olunamayacağı için, iyisi mi hiç yenmemelidir.
eger iyi bilen biri tarafindan yapilmissa yerken lezzetine doyulmayandir.yedikten sonrasini karistirmayin simdi.
Uzmanların pekte tavsiye etmediği, isminin ilk başta insanı tırstırdığı ama tadının isminin önüne geçtiği, Urfa ilimizin vazgeçilmez, acısı bol yerel yiyeceği.
en iyi yapılan çiğ köfte evde yapılan çiğ köftedir. * dışarda yapılan çiğ köfteler en başta hijyen özürlüdür. birde maliyeti düşürmek için et yerine haşlanmış patates konuluyor. çiğ köftenin bir özelliğide bekletilmeden yiyilmesidir. bekleyen çiğ köfte muheviyatında bakteri çoğaltır.
yıllarca içinde et olduğunu bilmeden yediğim, bir gün yapılırken izlediğimde "lan, lan, n'oluyo lan?" şeklinde tepki verdiğim ama yine de yemekten vazgeçemediğim leziz yiyecek.
sokakta yenildiğinde bi boka benzemeyen ehil ellerde can bulunca * insanların peşinizden abi bidaha yapsana bi daha yapsana şeklinden koşmasını sağlayan yanında rakısı ve ezine koyun peyniri ile yenilmesi gereken her bünyenin kaldıramayacağı köftedir. bu kadar acı olması aslında sağlıklıdır. bu kadar acı olmasının nedeni çiğ etin acı sayesinde pişmesini sağlamaktır. yarım kilo kıyma ile yapılan versiyonuna 400 gram isot konulur. * kesinlikle tecrübe işidir. saça başa bakmaz. * biraz nam salarsanız ve bu işte harbiden iyiyseniz bazı restoranlar haftada 2 kere yapmanız karşılığında tahmin edemeyeceğiniz paralar teklif etmektedirler. hatta bende bir garip oluyor dübür yerine çüküm yanıyor işerken çok rakı içmekten olsa gerek.

(bkz: işerken pipinin yanması)
bir ara sabah öğle akşam yemeğim yaparak her dakika yemiş fakat midemin içine etmiş olmamı sağlamış yapılması becerilince süper tat.
her apikoğlu na yaklaştığımda lan bir öncekinde nasıl miğde depremleri geçirdin olm yapma etme bak diye kendimi telkin ettiğim ama her defasında da şeytan uyduğum yiyecektir. ama bu apikoğlu denen dükkan kadar da itne bir yer yoktur. adamlar bi bok koyuyor belli ki tadı muhteşem ötesi ve miğdeme değil başka bir yerime gideceğini bilsem yalanım yok 5 porsiyon yerim o gıda dan. ama işte gel görki her defasında çile her defasında bir problemler silsilesi alır beni götürür o heladan bu helaya . yani bokun bokunu çıkaran yiyecektir. ama biliyorum yine yiyeceğim .
Fıtık ameliyatından sonra eve gelince, hasretiyle yanıp tutuştuğum, ve evden gizlice o halimde kaçıp bir diyarbakır sofrasına sığınıp yediğim, dünyanın en eşsiz lezzetlerinden biri. Kesin içine bağımlılık yapacak bir madde koyuyolar, eminim artık, bu kadar acı ve dönüşü zor olmasına rağmen, insan bunu yemekten vazgeçemez mi ya
acılı sosuyla beraber iyi giden atıştırmalık.
kırık bulgurla ve kıymayla yapılır.
hijyenik ortamlarda yoğrulmuşu tercih edilmelidir.
sarımsak kokulu, acı, pütürlü yiyecek. uzak durulası.
sarımsak kokulu, acı, pütürlü yiyecek. tapılası.
(bkz: apikoğlu)
iğrenç bir tanım olacak ama; kişi eğer şeyine güvenmiyorsa, ramazan'da yemesi hiç mi hiç tavsiye edilmez.

(bkz: acı hiç bu kadar tatlı olmamıştı) *
acısına katlanabilenlerin günün her saati yemekten kaçınmayacapı lezzettir. söyle bir şey var efendim cevizli yumurtalı ve kıymalı olarak 3 gruba ayrılıyor seç beğen. *
dürümü muhteşem olan
hangi insan akıl ettiyse tapılası zeka ürünü yemek...
uğruna partiler yapılası, marula sarılıp sarlıp yenilesi bol acılı şahane bir yiyecek.
(bkz: acının lezzete dönüştüğü nokta) sloganıyla piyasada etsiz çiğ köfte denince ilk akla gelen ve bu konuda çok çalışan çiğ köfte firması. firmanın internet sayfası http://www.cesacigkofte.com.tr dir

(bkz: çiğ köfte)
çiğ köfte tarihçesi
Çiğ köfte, bulgur, kıyılmış et ya da yağda kızarmış yumurta, salça, soğan, maydanoz ve baharatların yoğurulup karıştırılmasına dayanan ve sıkılarak genellikle marul yaprağı ile servis edilen,en çok Urfa Ev Ekmegi ile yenilen Urfa yöresine ait bir yiyecektir. Urfa'nın dışında Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Adana gibi illerimizde de yöresel farklılıklar gösteren çiğ köfteler yapılır. Çiğ köfte muhteviyatındaki bulgurun şişme özelliğinden dolayı bekletilmeden, tazeyken yenmesi gereken bir besindir. Has çiğ köftede çiğ et vardır ama sağlık bakanlığı artık bunu yasaklamıştır.
yedikten bir süre sonra acısını hissettiren çıkarken de yenildiğine pişman eden kıvamlı şey.
iyi yapılan yerlerde yendiğinde yemede yanında yat dedirten ve nar ekşisiyle tadını üçe katlayan muhteşem yiyecek.
bilardoda bir vurus sekli.
yine urfan nın lezzetli yemeklerinden bir tanesi efendim bu yörede yaşadığım için bu tatları tatma açısından şanslı biriyim.
Allah nemrut'tan razı olsun. *
eyfel kulesi nin altında yapılınca daha da bir güzel giden köftedir.
(bkz: abi sen türk müsün)