bugün

Öğürttürür.
dişleri sapsarı insanların çok sevdiği edebiyat.
Çay var içersen
Ben var seversen
Yol var gidersen.

Bu ne oluuum. Böyle edebiyatın..
Çay da pek içmem,seni de sevmem ama yol iyidir giderim. *
Çay; yoksulların, şairlerin ve yalnızların resmi içeceğidir. ona öyle alelade bir içecek muamelesi yapamayız. /güven adıgüzel/
islamcıların bol miktarda yaptığı içi boş sahte romantizm.
ellerimiz yerine çay kaşıklarımızı birbirine değdirdiğimiz o güzel günleri hatırlıyorum ve ne kadar çok şükrediyorum, ya elin elime değmiş olsaydı, hiç unutamazdım belki de seni. şimdi unutma ümidi taşıyorum, çayı da şekersiz içiyorum.
en basitinden akıllara gelen (bkz: fakir edebiyati)
(bkz: çaykowski)

Varoş edebiyatı. Ölün.
geyiklerden bir geyik daha:" çayın şekersizine insanın şerefsizine alışamadım gitti"
çay siyasetinin yanında hiçtir. arkadaşlar dağların altında tanklarımız varmış bizim Amerika ve rusyayı çok kolay dize getirebilirmişiz aslında ama tabii siz cahiller bunları bilmezsiniz(!).
" Güzel olsaydım çayı açık içtiğim için sevilirdim , güzel değilim ve sevilmedim. "
bir gün çay içelim seninle, çaylar benden manzara senden olsun.
Benimki fincanda demli şekersiz mümkünse limonlu olsun.
Artık mide bulandırıcı bir hal almış bir türdür.

içeceği yapılması gereken son bitkiyi alıp önümüze çok leziz bir içecek gibi sunmayın. Böyle konuşa konuşa overrated yaptınız helal olsun. Sizin çaydan bahsettiğiniz kadar Ömer Hayyam şaraptan bahsetmedi be.
bıktıran edebiyattır.
Şimdi bir insan düşünün, pek parlak bir zekası yok, geleneklerine çok bağlı, kendi ifadesiyle fotoğraf tutkunu (sokak tavanına asılı renkli şemsiyeler, elde tutulan çınar yaprağı ve yakın çekim çay bardağına hdr filtresi basıyor, fotoğrafta kendisi varsa asla yüzünü göstermiyor), kaligrafiye ilgi duyuyor, bilgisizliğin verdiği mutlulukla dolup taşıyor, erdem özveren, Fatih yağcı gibi tipleri takip ediyor. Kafanızda o tip ortaya çıktı değil mi? Şimdi bana tek bir sebep söyleyin bu oluşum çay edebiyatı yapmasın da ne yapsın? Çay candır kardeş hehhe ca.. Ya Feridun abi.. Ya ne kadar aptal aptal..!
Bayatlamış fakat olan çoktan olmuştur.
(bkz: çayın iki lira olması)
görsel

Yaldızlı harflerle de kusturucudur.
Çayın içimi güzeldir yediğini hazmettirir baska da edb yapanlara ayar oluyorum.
Yok neymiş cay ocakta iken muhabbet demlenirmis.dostlarla icilirmis.
Çay kalabalığı kahve ise yalnızlığı severmiş. Her yudumda... Devam edemeyeceğim.
Belki hep poşet çay içtigimden böyledir.
Çaya şiir yaza yaza fiyatlari yükselttiniz, Ne bitmez isyanınız varmış.
çay edebiyatı yapanlar gidip çay ocaklarında 50 kuruşa çay içmiyor çok acayip. halbuki hası orda.

Bi dönem çernobil yüzünden karadenizde çay içilmiyordu radyasyon var diye. topyekun kuşburnu içiyorduk. ha o zaman çıksaydı bu muhabbet kahraman derdik.

şimdi hep boş laf.
Aynı zamanda fakir edebiyatıdir.

Biriyle tanıştığımda en çok sevdiği içeceği mutlaka sorarım, çay diyorsa yol veririm. vizyonsuz herif.
Hep içten içe yadırgadığım konudur. Hislerime tercüman oldunuz vallahi.
tam böyle yavaş yavaş keyifle tadına vara vara içeyim belki benden de bir çay şairi çıkar diyorum, evdekiler ben 2. bardağın sonuna gelmeden demliği bitiriyorlar.
bu sefer de çaya doyamıyorum. insan ananesine dayısına lan bu amk demliğini nasıl bu kadar çabuk bitiriyonuz koca demlik lan da diyemiyor.

zamanla yarışır gibi çay içiyorum 3-4 bardak içebileyim en azından diye, ağzım yanmasın zaman da kaybetmiyim diye ilk yudumları höpürrttt diye alıyorum olum ben ne edebiyatı?

he su var bak, suyun sırrı edebiyatı mucizesi filan olabilir. düşünüyorum öyle şeyler.
21. yüzyılın başlarında Anadolu kökenli edebi bir akımdır. akım leyla ile mecnun dizisinin hayranları tarafından yayılmış ve halk tarafından benimsenmiştir. her sınıfa hitap eden bu akım, her sınıfta tiryakisi bulunan bir nesne etrafında gelişmiştir. bu akım sınıfsız ama arabesk bir romantik varoluş sanrısıdır. arabesk öğesini her sınıfa sokmayı başardığı için eski ve yeni tüm arabesk eserlere uzak duran kesim birden o sanatçılara da kucak açmış, önyargılarından sıyrılmıştır.

çay edebiyatı toplumcu romantik bir akım olarak degerlendirilebilmektedir.

bu akım kendi üslubu çerçevesindeki edebi eserlerini gündeme getirirken, eski edebiyat sanatçılarının bir çok eserinden de ilham almıştır.

(yazarken çok eğlendim.)
güncel Önemli Başlıklar