zubuk 

kapat
  1. aziz nesin in inanılmaz romanıdır.ayrıca başrolunu kemal sunal'ın oynadığı aynı isimli bir filmde çekilmiştir.
    kitap kaasbaya yerleşen zübükzade ibraam beyin parti ilçe şube başkanlığından milletvekilliğine uzanan hikayesini anlatmaktadır.
    okurken bazen gülmekten midenize kramplar girmesine neden olan eserdir.
    (msd, 12.03.2006 21:12)
  2. kemal sunal'in kapıcılar kralından sonra en güzel filmidir.bana gore
    günümüzü anlatması ayrı bi güzelliktir.
    (eaglemre, 21.05.2006 14:59)
  3. Şimdi çok iyi anladım ki, Zübük bir tane değil, biz hepimiz birer zübüğüz. Bizim hepimizin içinde zübüklük olmasa, bizler de birer zübük olmasak, aramızdan böyle zübükler büyüyemezdi. Hepimizde birer parça olan zübüklük birleşip işte başımıza böyle zübükler çıkıyor. Oysa zübüklük bizde, bizim içimizde. Onları biz, kendi zübüklüğümüzden yaratıyoruz. Sonra kendi zübüklüklerimizin bir tek Zübükte birleştiğini görünce ona kızıyoruz.
    Bu zübükler her yerde var, biz zübükler nerde varsak, onlar da orda... *

(bkz: zübüklüğün sonu yok)
    (atipik, 24.06.2006 00:08)
  4. yeteneksizliğin, beceriksizliğin, hırsızlığın, arsızlığın, yalancılığın, ikiyüzlülüğün bu memlekette her daim gecer akçe olarak kalacağını anlatan, okunası, feyz alınası aziz nesin romanı. şu günlerde okumanız şiddetle önerilir.
    (montajelemani, 24.06.2006 00:31)
  5. aziz nesin in esrinden kartal tibetyönetimde beyaz perdeye aktarılmış,müzikleri esin engintarafından yapılmış 1980 tarihli sinema filmi.
    (kelmajeste, 10.11.2006 03:30)
  6. birilerini anlatan bir roman/film.
    (bahdeniz, 01.03.2007 03:52)
  7. kemal sunal'în kurnazı oynadığı filmlerindendir, bu nedenle çok sevilmektedir.

- ulan zübük alnın bir kere secdeye değdi mi?
    + biz beş vakte beş daha katar namazımızı evimizde kılarız.(öyle güzel bir ses tonuyla söyler ki rahmetli yarılmamak elde değildir)
    (aman heri, 04.08.2007 02:23)
  8. gülünç, anormal ve şımarık davranış, yüz ifadesi içindeki yada konuşan kişi ** .

zübük akrabaları çok olup bu filmi seven birini her söylediğinde* neşeye, mutluluğa boğan sıfat.
    (fatality of fantasy, 07.08.2007 21:22)
  9. aziz nesinin bu romanı misafir olarak kaldığı dedemin evinde yazması şahsım için ayrı bir merak ve ilgi konusu olmuşdur.
    (gameguru, 07.08.2007 21:25)
  10. bir ülkenin siyaseti bu kadar güzel anlatılamaz dedirten kemal sunal filmi.
    (simdi anani laciverde boyadim, 08.08.2007 15:48)
  11. aziz nesin'in bir hikayesinde adı geçen * daha önce dilimizde bulunmayan ve bu gelmiş geçmiş en büyük mizah * yazarımız tarafından buzuk kelimesinden bir harf oyunu ile türetilmiş kelime. hicivlerle toplumdaki çarpıklıkları sergileyen yazarımız sadece bu kitabıyla * bile ölümsüzlüğü garantiye almıştır.
    (basri, 03.09.2007 15:03)
  12. Bir adedinden 4. nesil yazar, hoş geldi. ayrıca, Baktım şöyle Bi entrylerine, hiç kötülenmişi yoktu rastgele kötüledim Bi tanesini sözlük. ilk oluyum diye anlıyo musun?
    (kasgarli tost, 25.09.2007 00:07 ~ 19.11.2007 20:04)
  13. an itibariyle kanal d de yayınlanan harika bir kemal sunal yapımı. günümüzü en iyi yorumlayan örneklerden biri.
    (Lynx, 21.10.2007 02:47)
  14. bana göre en komik sahnelerden biride zübük'ün kasabasının oylarıyla milletvekili seçildikten sonra kasabasından ayrıldığı sahnedir..o sahnede arabanın camından dışarı kendisini yolculayanlara bir bakışı varki sanki tuvalet deliğindeki boka bakar gibi bakar o sahnede takdir edilir bir defa üstad.
    (rigor mortis, 21.10.2007 05:03)
  15. güncelliğini hiç zaman kaybettirmeyen yazar aziz nesin'in yine güncelliğini kaybetmeyen ölümsüz eseri.
    en azından hala daha türkiyem'de var olan gerçeklerin bilmem kaç senesinden beridir var olduğunu gösteren bir yapıttır. film o kadar hızlı ilerliyordur ki, daha ekleyecekleri o kadar şey vardı da filmin süresi yetmemiş görüntüsü kazandırır.

--spoiler--
    biraz dikkatli seyredildiğinde demokrat parti'nin ilk nefes aldığı zamanlardan, cumhuriyet halk partisinin 80 öncesinde milletvekili sayısı yetersizliğinden tek parti olamayışının ve bunun için milletvekili transferlerinin yapıldığı süreye tekabül eder.
    otellerde 13 milletvekilinin transfer edilmesi ve bazılarına bakanlık verilmesi hadisesi.
    zübük kardeşimizde demokrat parti'nin "kim daha çok demokrasi diye bağırırsa o lider olur" zamanında siyasete atılıp, chp'nin ecevitli dönemlerinde koalisyonsuz hükümet olma arayışları zamanlarında siyaset hayatına son verir.
    ve en akıllıca politikası tabi ki demokrasi tarihimizin en büyük stratejisi olan: "ben değil sen seçtin" politikasıdır.
    --spoiler--
    (chemsuk, 23.10.2007 06:44)
  16. anlattığıyla bugün hala geçerliliğini koruyan aziz nesin romanı.
    (gullik, 25.10.2007 10:51)
  17. (bkz: ibrahim zübükzade)
    (sex files, 14.02.2008 14:43)
  18. kemal sunal ın oyunculuğunu döktürdüğü, uyanık rollerde de gayet başarılı olabildiğini gösteren filmlerdendir.
    (mariadelcarmen, 26.02.2008 05:26)
  19. yektane: önümden geçtin yüzüme bile bakmadın.
    zübük: ehl-i namus kişi kadın kısmına bakmaz.
    yektane: yaa demek öyle! seni mebus karısı yapacam derken her bi yanıma bakıyordun ama.
    yektane: o dündü.

ben bu saheneyi 100.000 kere de izlesem gene yarılırım.
    (aman heri, 26.02.2008 06:12 ~ 06:13)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ucu ceyrek gece yonu » gunun sozu » ode to joy » turkiye » ancient devil worshipping » yasaklardan korunmanin yollari » 1862 » gecici plaka » raman dagi » starship » sozlukofobi » gora » turk halkinin yuzde 60 i aptaldir diyen aptaldir » yalinayak basi kabak » ismael bouzid » daha iyi olmaz miydi » melike guner » cunt bloody cunt » awake » atom bombasi yutmak » sara » soruya soruyla cevap vermek » avrupa yakasi » arabam var » annelerle girilen komik diyaloglar » robinson crusoe ve cuma » salvatore quasimodo » deniz ulke aribogan » kutuphane haftasi sloganimiz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa