bugün

1976 israil doğumlu yazar. hayvanlardan tanrılara sapiens adlı eseri için
http://www.idefix.com/kit...?sid=T881G21E08EVDLBW14I5
Hayvanlardan tanrılara sapiens eseri ile başarısını takdir ettiğim yazardır.
Tüfek mikrop ve çelik kitabında anlatılanları sadeleştirmiş, daha sansasyonel vurucu hale getirmiş ve bununla da başarılı olmuştur.
Ayrıca sapiens adlı kitabı çevirmenlik açısından da oldukça başarılıdır ; şöyle ki örneklenmelerde anlaşılır ve kitabı daha ilgi çekici kılarak Türkiye üzerinden örnekler de verilmiştir ki bu kitabın Türkiye'de daha ilgi çekmesine sebep olmuştur.

Kitapta bazı çıkarımlarına katılmamak da olasıdır bilimsel temellerden subjektif yorumlara geçişleri yakalayabilmek okuyucu içim gayet önemlidir.
24 şubat 1976 doğumlu , israilli Tarihçi ve yazar. Dünya çok satanlar listesindeki Hayvanlardan Tanrılara Sapiens isimli kitabın yazarıdır.
ikinci kitabı homo deus ile gozumdeki yerini daha bir saglamlastirmis tespit ustadı yazar.
sapiens adlı eserini beğenerek okuyorum.

farklı görüşleri mukayeseli okumak tarihçilerin en önemli çalışma metodudur bence.
frankfurt okulu ekolünün daha önce söylediklerini evrim tarihiyle süslemekten öte gidememiştir şimdilik fikrimce.
https://www.dunyahalleri....u-kadar-cazip-olan-nedir/

(bkz: homo saphiens)

(bkz: homo deus)
idf adli terorist yontemler kullanan siyonist milis orgutlenme icin tarih arastirmalari yapan sican suratli bir (bkz: got oglani)ndan tarih ogrenmek isteyen aklini peynir ekmekle yemistir.

bir parazitin ic dunyasini anlamak icin okunabilir, ben zaten ne mal olduklarini
biliyorum.

bu arada, ilk cag inanclarina iman eden biri ozgur degildir. (bkz: yahudi)
Entelektüel, donanımlı biridir. Eserleri akıcı ve öğreticidir ama buna karşın kendisi abartılmış bir tarihçi ve fütüristtir. Gelecek hakkında kesin çıkarımlarla ön görülen senaryoları bir adım daha derinleştirmiş ve bunun üzerinden kesin yargılara varmıştır. Yeni tezler ortaya atıp doyurucu cevaplar veremediği için de bir Jared Diamond değildir.
Küreselci alagavatın tekidir.
gayet ağır konuları bilal'e anlatır gibi tane tane anlatan bir güzel adam.
Dün gece habertürk'E konuk olan yazar.
hayvanlardan tanrılara sapiens ve "homo deus - yarının kısa bir tarihi" isimli çok satan kitapların yazarı israilli tarihçi yazar. iki kitapta birbirini tamamlayıcı nitelikte ve herkesin anlayabileceği dille yazılmış kitaplar. en son eylül ayında 21. yüzyıl için 21 ders raflarda yerini aldı. israilli olmasından dolayı anlatılan efsanelerin aksine siyonizmle veya kapitalizmle aşk yaşamıyor. yeri gelince hepsini de bir güzel eleştirmiş. bir çok fakülte hocasının özellikle okutuyor. kaliteli, hoş, herkes için anlaşılır bir yazar. ayrıca eşcinsel ve ateisttir. itzik yahav (eşi) kanada'da evlenmişlerdir.
şurda bir konuşması var:

https://www.youtube.com/watch?v=90gOfFtN3Mc

adamın ne kadar dolu konuştuğuna ve ciddiyetine bakın. bir de kerimcan durmaz'ın videolarını açıp nasıl zevzeklik yaptığına bakın. eğer burayı okuyan küçük yaşta geyler varsa kendilerine kerimcan durmaz gibi geyleri değil, yuval noah harari gibi geyleri rol model olarak görmelerini tavsiye ederim.
sahtekarın teki.boş herif.

kitapları yeni bir şey söylemiyor.yazdığı konularla ilgili daha kapsamlı eserleri tercih etmek gerekir.
Google'da orhan sermet yazici woodrow wilson quote diye aratmasını Rica ettigim yazar.
Habertürk ün "Büyük Sorular - 13 Ocak 2019 (Yapay zeka dost mu düşman mı?)" programında kendisinin Sapiens teki bazı iddia ve yorumlara oldukça güzel eleştiriler yapılmış tarihçidir kendileri.
Malın tekidir. Anlattıklarının çoğu yanlıdır.
Sozum ona "Insanligin tarihini" Ziyonist teror orgutu adina propaganda arastirmalari yapan bir sican kilikli bir got oglanindan dinleyecek kadar dusmusseniz... bildiklerinizi unutun ve okumaya bastan baslayin:
(bkz: Turkoloji)
(bkz: Turkiyat)
Postmodernizm üzerine çok fazla yazdı okuduğunu düşündüğüm yazar, Özellikle de (bkz: Jean Frangois Lyotard) zira kendisi her şeyi storytelling olarak görüyor ve ben bu konudaki düşüncelerini pek anlayamadım ama konu bir şekilde storytelling’e geliyor ve her şeyin postmodern terimle bir meta-narrative olduğunu söylüyor. Burada kendisinde bir Foucault yahut Derrida özentiliği görüyorum ve evrim dışındaki bilgilerinin sistematik olduğunu göremiyorum ne yazık ki.