bugün

çok kazançlı bir sektör. gerekli malzemeler:

1- çok sayıda şemsiye
2- çok sayıda insanın geçtiği yer (şrinevler üstgeçiti)
3- aniden başlayan yağmur

sonuç: zenginlik

bu kadar basit işte. ya yayay..
Yağmur yadığında mantar gibi türerler bu satıcılar.
tek kullanımlık şemsiye satılan sektördür. hatta tek kullanılamayanlıkta denebilir. çünkü dayanmaz bi rüzgarda kırılıverir bu şemsiyeler. olsun zaten üç lira kurtarıcıda olabiliyor.
(bkz: ucuz etin tiridi yavan olur)*
(bkz: yağmura şemsiye bay bayan şemsiye)
bir anda mucize gibi karşınıza çıkan satış sektörü.Beyoglu Tüneldesiniz.Arkadaş grubunuzla egleniyorsunuz.Başka bir mekana gitmek üzere dışarı çıktıgınızda havanın size sunacağı bol yagmur damlasında ne yapacağınızı düşünerek çözüm ararcasına etrafa bakındıgınız sırada karşınızda mucize gibi beliren şemsiyeci amca *
(bkz: fırsat maliyeti).
uzaktan 2,5 diye bağırılan yanına gidince 5 lira olan şemsiyeler.
yağmurun yağmaya başlaması ile topraktan çıkan solucanlar gibi kalabalık caddelerde bitivermeleri biraz ürkütücü olan kimselerin ayakta tuttuğu sektördür. arkadaş bunlar hep aramızda da sadece yağmur yağarken mi görünür hale geçiyorlar anlamadım.
hava kapalıyken yerlerini alan abilerimizin, yağmur yağmaya başlayınca suratlarında güller açarak "bittane şemşiye kimilyooon" diye bağırmalarıyla oluşan sektördür.

Güneşin açma hızıyla yarışır bir hızla da gözden kaybolurlar.
güneşli bir günde dahi yağmurun başlamasıyla birden bire türeyen seyyar şemsiyeciler vardır. yemez, içmez, sıçmaz, yağmur bekler..
türk zekasını gösterir. yağmurlu havada şemsiye, tuvalet girişinde peçete, duraklarda çay...
göte giren şemsiye açılmaz deyimi gerçekleşir. sağnak yağmur altında sikindirik şemsiyeyi 20 tl ye alırsınız. 100 metre sonra sağnak yağmurdan kırılır ve açılmaz.
şemsiye kullanmayan yağmurda karda mal gibi dolaşan bu bünyenin pek de umurunda olmayan durumdur.