wilhelm conrad roentgen 

kapat
  1. x ışınlarını keşfeden, ilk nobel fizik ödülünü alan alman fizikçi.
    #740196 (heman0212, 15.10.2006 14:58)
  2. kendisi x isinlarini bulmak icin yaptigi calismalar esnasinda kendi esine bile ne yaptigi konusunda aciklama yapmamistir. bu durumu kendisi su sekilde aciklar."I was working on something which, when people learned about it, would make them say 'Roentgen must have lost his mind". Yani "Oyle birsey uzerinde calisiyordum ki; insanlar ogrendiginde 'Rontgen kafayi yemis olmali' diyeceklerdi.". Calismasi esnasinda sonuca yaklastigi birkac gun tum islerini birakmis, ve labaratuvarda yiyip icip sabahlamis, asistanlarini bile labaratuvarina sokmamistir. Aldigi sonuclari bir biyolog arkadasi ile paylasan Roentgen ilk baslarda calismasinin dogruluguna inanamamis, ancak daha sonrasinda bulusunu dunya ile paylasmistir. Tipta ilk radyografi, bugun isimlendirdigimiz sekliyle ilk cakilen Rontgen, ise Roentgen in esinin eli olmustur. Iste boyledir x isinlari ve Roentgen. *
    #1457485 (nanocu, 27.03.2007 00:13)
  3. 27 mart 1845'de lennep-prusya'da doğmuş, 10 şubat 1923'de münih-almanya'da ölmüş alman biliminsanı.
    #1459794 (pyndemonium, 27.03.2007 19:11 ~ 23.12.2007 01:26)
  4. rontgencilerin babası niteliğindeki zat-ı kerim.
    #1459804 (scarface, 27.03.2007 19:12 ~ 19:13)

© 2008 - uludağ sözlük

wilhelm conrad roentgen başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. wilhelm conrad roentgen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu wilhelm conrad roentgen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» seni bana mevlam degil kendim kendime yazdim » kaybolan bir nesneyi ararken bakilan yerler » fransizca rap » zihinsel engelliler ogretmenligi » raziye » yeniolusumhareketi com » ali gultiken » roma guzeli » osman mumtaz rakmetil » sosyal yumurcak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci