bugün
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması22
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- vampirov'a sorular8
- anın görüntüsü10
- muhalifler neye muhalifler18
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz24
- masklavinin bu aralar çok gergin olması26
- eski bir anı hatırlamak14
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması25
- cin görünce yapılması gerekenler18
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı21
- mühendis erkekler16
- atatürk'ün diktatör ve eşcinsel olarak anılması12
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri20
- 1 mayıs işçi bayramı25
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye15
- 40 yaş civarında hiç evlenmemiş erkek10
- reis dünya lideridir10
- ekrem imamoğlu41
- cumhurbaşkanlığı yolunda kaç chp'li telef olacak18
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi10
- karınız istese sözlüğü bırakır mısınız8
- putin doğalgazı kesince karanlıkta kalan avrupa9
- yazarların ruh hali9
- menzil şeyhinin çakarlı aracı20
- 1 115 000 tl lik restoran hesabı8
- aykolik'in eski sevgilisinden şok açıklamalar9
- 22 cm penise sakso çekmek9
- akepeye oy verenlerin tipleri29
- yobazlar ve gericilerdeki pakistan hayranlığı28
- pazardan ne alsam9
- hayvanseverlik adı altında insan düşmanlığı yapmak13
- mahmud abbas8
- iyi giyinen kadınlar15
- akp için 3 kelime yakıştır10
- fay hattına kazıp kontrollü kırmak34
- kedi besleyen kızların ortak özellikleri16
- kasko fiyatları8
- filistini destekleyen yahudi delege11
- yola saçılan içkileri talan eden izmirliler9
- her çarşamba 20 lik çıtır için aynı otele gitmek10
- gulmekicinyaratilmis13
- aykolik'in akbilini doldurmak11
- aykolik masklavi buluşması8
-uykunun bitmesi, uyku durumunun sona ermesi (uykudan uyanmak)
-gözünü açmak, akıllanmak, farkına varmak (şimdi uyanıyorum ve her şeyi daha iyi anlıyorum).
-gözünü açmak, akıllanmak, farkına varmak (şimdi uyanıyorum ve her şeyi daha iyi anlıyorum).
dersin ortasında gerçekleşeni en tatlısıdır.*
huzurun sonu,sıkıntının başlangıcı..
yaşam bir rüyadır uyanmak bizi öldürür.
(bkz: sevdalara uyanmak) *
uykusuzluk sonrasında geldiğinde, tekrar doğuş.
nerde ve nasıl gerçekleştiğine bağlı olarak tüm günün akibetini belirleme kudretine sahip eylem.
bir türlü vaktinin tutturamadığım olaydır. ha siz sadece gözlerin yarı açık ; bilincin tam kapalı halde işe gitmeye uyanmak diyorsanız bilemeyecem tabi..
millet olarak gerçekleştirdiğimizi sandığımız eylem. yakında göreceğiz. (bkz: 22 temmuz 2007)
uyumanın en kötü yanı.
o'nun sesiyle uyanıldığında günün kötü gitmesi için hiç bir sebep bulunmayan durum. "o" derken; ımm sevgiliyiz sanırım biz, hıhı..
uyanmamak istenen anların en büyük işkencesi. yine sabah.
milletçe gerçekleştiremediğimiz bir eylemdir.
kabus görüyorsanız eğer uyumanın en güzel anıdır.
(bkz: farketmek)
gerçeğe dönmektir uyanmak. kabullenmektir hayatı olduğu gibi ve yaşadıklarını sindirebilmektir. her zaman uyku hali daha cazip gelir insana. uyanabilmek de herkesin harcı değildir zaten. uyanmak önce biraz afallamak, sonra hafifçe dağılmak ve en sonunda da gerçeği kabullenip toparlanmaktır.
bir hâl ki devam etmesi muhtemel olmayan güzel bir yaşam müsvettesi, bir hâl ki devam etmesi muhtemel olması güzel hayatı müsvette etmesi.kısaca şudur ki gözler açıldığının farkında iken "güzel" ya da "çirkin" sıfatıyla eşlenen hadise.
her sabah isyan etmeme sebep olan eylem...
sabah mı dedim saatin 5'inde gecenin köründe..
sabah mı dedim saatin 5'inde gecenin köründe..
alarm denilen sesi duyduğunda bir robot gibi her sabah karanlıkta yollara düşeceğini kurduğun an. en berbat zaman dilimi özellikle kışın sıcak yatağındaysan.
insanın var olan sistemi her gün yeniden kurmasıdır. sistem kendisini bu şekilde her insanın uyanışıyla yeniler, tazeler, güçlenir. insanoğlu her uyanışında sistemin üzerindeki baskısını kabul eder ve boyun eğer. bu şekilde sistem kendi üstünlüğünü kurar.
bazen çok zor gelen bir eylemdir.
eger uykusuzsan yapılması cok zor olan eylemdir. o sırada yatagın oyle guzel gozukur ki, yastıgın gel yat diye fısıldar kulagına.
uyurken, uykunuzda rüya görürken birisi içeri girer, ölmüş olan birisi, sevdiğiniz birisi, babanız, anneniz, arkadaşınız ve bu kişinin sağlıklı ve yaşıyor olmasına sevinirsiniz. konuşma fırsatı bulamadığınız şeyleri konuşmaktan dolayı mutlu olursunuz. ama sonra uyanınca sevdiğiniz kişi hala ölüdür ve tekrar yas tutmanız gerekir.
uyandığında gidilecek yer avuçiçi kadar odada hocanın gözüne gözüne bakarak ders anlattığı yerse iğrenç bir eylem;oysa gidilecek yer(yarından sonra gideceğim gibi)yeni yakınlaştığın hoş bir insanla büyük bir piknik organizasyonu ise en güzel eylem.
yenıden gozlerını açmak guzel bir ruya goren kişinin sağlam küfretmesine sebep olan olgu.
güncel Önemli Başlıklar