bugün

Bilim, eğitimle gelişip, dallanan budaklanan bir unsurdur.
içi boşaltılmış, maymuna çevrilmiş eğitim sistemine sahip ülkelerin, bilimde ilerleme kaydetmeleri olanaksızdır.

Hacıya, hocaya, şeyhe biat eden, ilimi, bilimi, sanatı yok sayan, öcü ilan eden zavallı ve cehalette nirvanaya ulaşmış güruhla mı bilimde yol alacağız?!
Ne bilim? Hangi bilim?

Bir zamanlar, Bilimi destekleyen ve bilimsel çalışmaların merkezi olan, sayısız akademisyen ve bilim insanını barındıran tübitak' ın içler acısı halini bilmem anlatmaya gerek var mı?!

Biz böyle mutluyuz zaar, kömür yiyip, makarna yakarak yuvarlanıp gidiyoruz!?!
dosttan çok düşman olduğu için . net

içerdekiler ve dışardakiler .

cehape zihniyeti bunların başında geliyor .
(bkz: imam hatipler kapatılsın)
bunun iki sebebi var bence,

1- eğitim sistemi

2- bilimin yerini alan mit ler
Bilimin gelişmemesinde eğitim, ahlak, azim eksikliğinin çok büyük etkisi var fakat bireysel olarak bizlerin de suçu var. Sadece bahane üretiyoruz. Kimse zorluğa gelemiyor. Bir arkadaşım vardı, türkiye’nin en iyi 3 üniversitesinden birinde okuyordu. Diyordu ki: “abi ben askerliğe gitmemeliyim çünkü eğer askere gidersem bilim üretemem. 6-7 ay beni bilimden uzaklaştırmaya yeter.” Bu arkadaşım askerlikte bile suç buluyordu fakat kendisinde bulamıyordu. Bu tembelliği toplumun çoğunluğunda görebiliriz.

Atatürk’ün de dediği gibi: “tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.”
Ya burada yazacağınıza gidin de geliştirin, lafla peynir gemisi yürümez. Her kafadan farklı ses çıkıyor, sanırsın ülkeyi kurtarıyor. Gidin de geliştirin sizi tutan yok.
Bir toplum din ile yönetiliyorsa orada bilim gelişmez. Bir devlet toplumunun cehaletinden beslenip o cehaleti besliyorsa orada bilim gelişmez. Bir toplumun bireyleri bilim dışı her şeye bilimden çok değer veriyorsa orada bilim yine gelişmez. Türkiye'de neden bilim gelişmiyor sorusuna bu ve benzeri onlarcası daha verilebilir ama benden bu kadarcık.
Bilim yapmaya çalışıyorum, fırsatını bulsam hemen kendimi Avrupa'ya yada Amerika'ya atarım, Burda çok zor.
Bitmek bilmeyen ideoloji savaşları yüzünden.
Bilim nasıl gelişebilir ki? Klasikleşmiş ama eğitim sistemi? Sen 16 sene oku sonunda çok iyi bölüm kazan. Ama alacağın maaş sana yetmesin. 16 sene kardeşim? Onun yerine başka bir iş öğrensem uğraşşsam daha çok kazanırım. Yani Avvrupadaki gibi meslek liselerine daha çok önem verilmesi gerek ama malum Meslek Liselerinin hali. En iyilerin tek amacı Tıp diş hekimliği mühendislik.
maddelerin içindeki su miktarını ölçen icadı seçmek yerine ledli ekmek dolabını seçersen tabi gelişmez.
De da yı yanlış yazan özürlü insanlar yüzünden.
sakallı yobazların yüzünden.
Çünkü cinsellik.
Çünkü Arzu.
Yani milletimizin en çok içki ve cinselliğe taptıkları içindir.

Hepsi aç, aç ayı da oynamaz.
bilim adamının burda gelir seviyesi yerlerde de ondan.orda futbolcu gibi kazanıyor adamlar,transfer parası bile var.
(bkz: ak parti) (bkz: tübitak) tübitak'ın başına geçen hayvan bekçisi (bkz: fetöcü hükümet) (bkz: tayyip erdoğan) (bkz: çomarlar)
doktorların düzenli olarak saldırıya uğradığı öğretmenlerin atanamayıp intihar ettiği üniversitelerinde terör örgütlerinin yuvalandığı genetik mühendislerinin taksicilik yaptığı nobel ödüllü bilim insanlarının ırkının tartışıldığı güzide ülkemde sorulması anlamsız olan soru.
Kim diyorsa yalan söylüyordur.

Politika ve futboldan kafanızı kaldırıp çevrenize bakarsanız çağ atladığımızı görürsünüz.
bilimle uğraşan toplum soru sormayı öğrenir bir şeyleri sorgulama gereksinimi duyar ve bunun sonucunda sistemdeki açıkları bulur tanrım korusun sonra hakkını falan aramaya kalkışır mazallah.
bizde bilim bugün başlayıp yarın gelişecek sanki alt yapın yavaş yavaş oturuyor ama illa siyasi olarak soruyorsan al sana siyasi olarak cevap bu kadar parti seçimlerde nasıl oy alıyorlar araştır bunu çözersen bilim litaratürüne girersin.
yıllardır "orucu ne bozar ?", "kime nikah düşer" sorularıyla boğuştuğumuz için bilime henüz sıra gelmedi, bunları gündemde tutmak birilerinin acayip derecede işine geliyor. eğitim sistemimiz yıllardır bize birşey öğretmiyor, ezberletmeye devam ediyor ki sistem özellikle bu şekilde kurgulanmış.
BiLiMiN B Si, TOHUMU, FiLiZi BiLE YOK, OLMAYAN ŞEY NASIL GELiŞECEK. yeşillenecek olsa kafasını ezerler.
hazırcılığımızın etkisiyle arkamıza yaslanmış olmaktan kaynaklanıyor. kaynak demişken ; mesela kaynakların tenkidini bilmiyoruz veya yapamıyoruz. başvurduğumuz a kaynağı veya b kaynağı ne yazıyorsa ne diyorsa doğru kabul ediyoruz. en basitinden taradığımız literatüre ilişkin çapraz okuma yöntemlerine başvurup derin ve yatay bir açılım yerine hep 2 kere 2'nin 4 ettiğini arıyoruz. bulunca da yapıştır gitsin. zaten matematiği bakkal hesabına indirgediğimizden mütevellid değil midir şu facebookta dolanan nasavari 4 işlem soruları!
türkiyede bilim sadece birkaç akademinin tabelasını meşgul eder, beyinleri değil.
5 kere ibadet etmekten düşünmeye, sorgulamaya fırsat mı kalıyor gülüm?
acaba neden?
güncel Önemli Başlıklar