bugün

Devletin resmi istatistiklerinde de apaçık görülebileceği gibi 1970'li yıllardır. Bu yıllarda DiSK şemsiyesi altında toplanan sendikalar güçlü, sol hareketler çok etkindir. Dolayısıyla 1970'li yılların türkiyesinde toplumsal eşitsizlikler görece düşüktür. Zengin ile fakir arasında geniş bir uçurum yoktur.

Her aklına estikçe 60'ların ve 70'lerin sol hareketine bok atan, solcuları kurşunlayan babalarını savunmaya girişenlerin az biraz Türkiye istatistik Kurumu verilerine bakmaları, veya bir Türkiye iktisat Tarihi kitabı okumaları gerekiyor.

hikayenin devamı kısaca şöyledir: 1980'lerde özal'ın neo-liberal politikaları ekonomi pastasının toplam büyüklüğünü arttırırken, gelir dağılımını daha da hızlı biçimde bozmuş, sol'un olmadığı ve sendikaların güçsüzleştiği bu dönemde geniş kitlelerin reel gelirleri düşerken, Uzan Grubu, Doğan grubu gibi inanılmaz ölçüde sermaye biriktiren yeni zengin bir zümre ortaya çıkmıştır. Bu duruma tepki olarak da 90'larda geniş kitleler refah partisi ekseninde dindar-eşitlikçi bir milli görüş vaadinin çekiciliğine kapılmıştır.

kaynak: Türkiye iktisat Tarihi (Boratav)
şimdi adil ya kardeşim ne diyosun (!) şu anda herkes gemi alabiliyor ve çocuklarını abd ye gönderebilyorlar.. bak herkes altına jeep çekmeye başladı. 10 sene önce böylemiydik. nerde albay yarbay var onların fabrikası vardı. megerse bizi yıllarca askeriye somurmus.

neyseki hic maas almayan ve kıt kanaat gecinen siyasetçilerimiz gelir dagılımını eşitledi. artık hepmizin sıvı yumurta üreten fabrikaları, gemileri ve e-alışveriş şirketleri var...

çok şükür..(!)
(bkz: öyle bir dönem bulunamadı)
1970 li yılların devletin resmi istatistikleri verilse de görsek dedirten dönemdir. en adil gelir dağılımı diye bahsedip sendikaları anlatmaktansa bir kaç rakam verilse daha açıklayıcı olur.

kaynak olarak boratav verilmesi de çok ironik bir durum ayrıca.
henüz gelmemiş dönemdir...*
güncel Önemli Başlıklar