bugün

doğrusu türkiye ne olduğu belli olmayan bir ülkedir olan cümle. Kağıt üstünde laik bir ülkedir fakat diyanet işleri diye bir kurum var devlet adına din hizmeti veriyor. Üstelik bu hizmeti sadece sünniliğin hanefi ve kısmen şafii kollarına veriyor. Diğer dinle ve mezhepler devletten din hizmeti alamıyor. Yani laik desem değil laik değil desem yine değil.
beyler devletin dini olmaz. bu ön kabulle hareket edenler devleti sıratta nerelerine sokacaklar hiç bilmiyorum. ama hala aklı ermeyen için söylüyorum; aga devleti bi iftara davet etsene bu ramazan? ya da bayramda bi git elini öp hayırsızlık etme, ayıptır.
devletlerin dinleri yoktur, din tüzel kimliklerin sahip olduğu birşey değildir.
türkiye dünyada müslüman olup laikleşme politikası izleyen tek devlettir.
Birini alıp diğerini rafa koymak olmaz,ikisi birarada güzeldir.
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. (bkz: t c anayasası)
anayasaya aykiri olan bir cumledir. devletin seklinde musluman veya islam oldugu ile ilgili bir ifade yer almamaktadir.
(bkz: bir seyi defalarca soylerek beyin yikamak)
doğrusu; türkiye cumhuriyeti laik ve müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkedir.
(bkz: ters mıknatıslanma)
iki kavram da ideolojik'tir.insan hem annesini hem babasını düşünüp sevebildiğine göre bu iki düşünce de yan yana durabilir.
devlet laik olur ancak devletin dini olmaz. din bireye hitap eder. bireyler de farklı farklı inanışlara sahip olabilirler. devletin laik olması demek farklı inanaışlara sahip yurttaşlara tarafsız yaklaşması demektir.
(bkz: kavgaya karışmak istemeyen insan modeli)
(bkz: t c laikimsi ve müslümanımsı bir ülkedir)
hem laik hem müslüman olunur.. hoşgörülü olmak gibi.
(bkz: 86 yıldır ne olduğu belirlenememiş ülke)