bugün

Tükenmişlik sendromu iş hayatında en çok karşılaşılan bir kavramdır. Tükenmişlik sendromu, başkalarıyla yakın temas halinde olan kişilerde görülen duygusal tükenme, duyarsızlaşma ve kişisel başarı algısının düşük olması ile karakterize bir sendrom olarak tanımlanabilir. Tükenmişlik sendromu fiziksel, duygusal ve sosyal birçok belirtiyle kendini gösterebilir. Kişilerin bu belirtiler açısından kendilerini gözlemlemeleri ve erken belirtileri fark etmeleri, sürecin doğru yönetilmesi açısından oldukça önemlidir.
Tükenmişlik sendromuna sahip olduğu bilinen kişilerin en önemli ortak özelliklerinden biri insan etkileşiminin yoğun olduğu alanlarda çalışıyor olmalarıdır. Hizmet sektörünün her alanında ve insani yardım gibi sektörlerde çalışan kişiler, başkasının istediğini yaparak sürekli stres yaşayabilmektedir.
Bir aralar bendim. Hatta öyledim ki konuşmak dahi istemiyordum. Konuşunca saçmalıyordum çünkü isteğim yoktu. Üniversiteden mezun oldum kurtuldum. Meğerse yurt hayatı beni böyle yapmış.
kendimi spora adadım adadım ki hayata tutunayım. şimdi başka meşgaleler arıyorum buluyorum yapıyorum. ama tükendim gerçekten. bakalım hayat neler gösterecek bana. durmak yok tükenen şeyin yerine yenisi gelmeden bir elden geçirmek lazım.
Kişi hayatında olup biten hiçbir şeyin değeri olmadığını fark ettiğinde ya da öyle sandığında ortaya çıkan ,ürkütücü Rahatsızlık.
Kişi hatalarında yaşadığı olayların hiç birine dikkate almadan, yaşantısını devam etme duygusundur.
Yaşadığı alanın ve kişisel hayatının bakımı (temizliği ) buna dahil . Boşver , yarım yaparım düşüncesi hep aklında olduğu için çevresi tarafından ezik bir duruş sergileyen kişi olaarak hatıralar da kalacak.
O öyle devam ederse
o yarın hiç gelmeyecek o da biliyor,...!

?bir bak etrafına, kalk ayağa kendine gel. Bir tek sen misin.
O nlara bu fırsatı verme artık.
Bir tevsiye.. güzel dostum.
parasız kalınca çok sık yaşıyorum. lanet olsun dostum.
Şu an içinde bulunduğum durum daha ne kadar tükenebilirim acaba..
acilen tedavi edilmezse çok ağır depresyonla sonuçlanır.. bu sendrom, maddi ve manevi bakımdan, insanın tükettiği tüm kaynakları yenilemeyediği durumlarda ortaya çıkar. yani insan "sermayeden yemeğe" başlar. tükenen tüm kaynakların yenilenmesi esastır, örneğin, uyku bizi yenilediği için, olmazsa olmazlardandır.
şu dönem kurumsal hayatın içinde çalışan
uzak yada yerinde fark etmez bir çok insan tükenmişlik sendromu yaşıyor.
toplumun yüksek bir yüzdesi bu durumda.
keyifsiz, ters , yapması gerekeni sürekli erteleyen,
cep telefonuna ve sosyal medyaya bakmadan 1 dk geçiremeyen,
kaknem insan topluluğu olduk.
Türk halkına yaşatılandır. Ülkenin siyasi, ekonomik, güvensiz yapısı insanımızı gencimizi yaşlımızı bitirdi. Hala göz göre göre yapılan hatalar insanları tüketti. Neşeyi mumla arar olduk ülkece.
--spoiler--
Tükenmişlik sendromu bireyin normal şartlarda kariyerinden, arkadaşlıklarından veya aile etkileşimlerinden aldığı keyfi ve başarı duygusunu azaltan ve bireysel kimliğin kaybedildiğine inanılmasına yol açan bir zihinsel ve fiziksel tükenme durumudur.
--spoiler--
Özellikle insanlarla birebir iletişimde bulunulması gereken hizmet sektörlerinde kendini gösteren bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır.
Depresyonla karıştırılmamalıdır.
uzun zamandır yaşadığım, kurtulamadığım sendrom.
görsel
Çok berbat bir durumdur. Bir keresinde ben de yakalanmıştım. Hayattan zevk almıyor ve durup dururken mutsuz oluyorsunuz. Allah düşmanımın başına bile vermesin. En mutlu olacağınız durumda bile hissiz oluyorsunuz.
parasızlıkla eklenince bir acayip oluyor.
Namı diğer bipolar bozukluk.
kronik yorgunluk ve depresif ruh halidir. Yavaş geliştiği için baştan anlaşılmaz ama sonra kötü bir durumumda olduğunu çevresi farketmeye başlar sonra kendi de hak verir. Ve çıkılamaz bir durum gibi gelir gittikçe kötüleşir.

Hayatındaki sorunlarını liste yapıp çözmeye başlamakla yada çözemiyorsa etkisini azaltmak için üzerinde düşünmeke tedavi başlamış demektir. Spor yapmak en etkili yardımcıdır.
Ağacı Kurt, insanı dert Yer.
sonlarına doğru oturur iki satırlık vasiyetname yazarsınız, sonra fişi çekmek için yerinizden kalkarsınız.
Selamın aleyküm.
görsel

Ben.
Benim yakalandığım illettir..

30 lu yaşlarda fazla işkolik olmayın.. Kendinize zaman ayırın..
Bu illetin dönüşü yok.
Hayatı ıskalamış insanların içine yuvarlandığı çağımızın illet hastalığıdır.
iş aramak bir sıkımlık barutla ateş etmek olmayıp, makinalı tüfekle ateş etmek gibidir. bir sürü mermi sıkılır ki bir tanesi isabet etsin. bunun için maça hazırlanan sporcu mentalitesini benimsemek isabetli olur.
ihtiyaç duyduğunuzu düşündüğünüz şeylere sahip olmamaniza rağmen , belki olur beklentisinden dolayı gerçekleşen kaçınılmaz son.

çözümü : beklentiye girmemek, ihtiyaç halinden çıkarmak, elde edebileceklerinizi istemek.

o yüzden tükenmişlik sendromuyla, başarı ve tatminlik hissi arasında ince bir çizgi vardır.